Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Jánoš si v Jihlavě proti Spartě nezahraje. Kvůli hostování

Jihlava - Vysočinu Jihlava posílil na roční hostování fotbalista Sparty Adam Janoš. Mládežnický reprezentant nastupoval převážně za sparťanské béčko, na kontě má ale i start v Evropské lize proti Bilbau. Kouč František Komňacký s ním však nemůže počítat hned v prvním kole, kdy Jihlavu čeká na jejím hřišti právě letenský klub.

Adam Jánoš
zdroj: AC Sparta Praha

Zanedlouho jednadvacetiletý stříbrný medailista z Eura devatenáctek v roce 2011 si dosud připsal 32 startů v dresu mládežnických reprezentací. Stejný počet odehraných utkání má Jánoš ze zápasů 2. ligy. V minulé sezoně sice hrál až v ČFL, přesto se do sparťanského áčka podíval v jarním duelu proti Slovácku. Gólově se dokázal prosadit v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty proti Olomouci. Brankou v závěrečných minutách stanovil závěrečné skóre na 4:2.

Právě mateřský klub zakázal Jánošovi start v nedělním utkání proti Vysočině. "Vyvinul jsem nějakou inciativu, ale proti Spartě hrát nemůže," řekl Komňacký, jenž postoji Sparty nerozumí. "Je to pro ni nějaký třicátý hráč. Být její trenér, tak jsem rád, pokud by hrál," dodal Komňacký.

Právě Jánošovi bývalí spoluhráči by podle jihlavského trenéra věděli, jak na něj. Kvůli hrozbě vysoké pokuty však raději nebude riskovat a mladý obránce, syn tragicky zesnulého brankáře Zdeňka Jánoše, se tak na hřišti ukáže až v dalších kolech.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články