Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec nestačil na Bohemians a Klokani tak přezimují mimo sestupové příčky

Praha – Severočeský Jablonec dál tápe. V zápase 16. ligového kola nestačili svěřenci Jaroslava Šilhavého na Bohemians 1905, kterým podlehli 1:2. "Klokani" díky výhře přezimují mimo sestupové příčky. Hosty v Ďolíčku v úvodu poslal do vedení Rus Vjačeslav Karavajev, ale během tří minut druhé půle se trefili David Bartek a Daniel Krch. Bohemians prodloužili sérii bez porážky na pět utkání a severočeský tým porazili v Praze poprvé od března 2000. 

Utkání Bohemians 1905 - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

První větší možnost si ve čtvrté minutě vypracovali Bohemians a po rohu stoper Pernica vykopával míč z brankové čáry. Jablonec nejprve odpověděl nepřesnou střelou Pospíšila a v deváté minutě už otevřel skóre. Domácí Krch nechtěně přiťukl míč Karavajevovi, který se prodral mezi obránci a přehodil gólmana Zlámala.

Bohemians po chvilce také dostali míč do sítě, jenže Schickova dorážka Mosquerovy střely nebyla uznána kvůli ofsajdu útočníka "Klokanů". Na druhé straně proti Mingazově pokusu dobře zasáhl Zlámal. Po půl hodině hry se blýskl i Hrubý, když nadvakrát pohotově vychytal Mosqueru. Jablonecký brankář podržel své mužstvo i pět minut před pauzou, kdy vytáhnul nad břevno "dělovku" Jindřiška.

Bohemians vstoupili výborně do druhého poločasu. Ve 47. minutě Schick z levé strany nacentroval před branku a Bartek překonal Hrubého. Už za tři minuty nabuzení domácí skóre otočili, když po Jiráskově rohu přesně hlavičkoval osamocený Krch. Třiadvacetiletý stoper se dočkal premiérového ligového zásahu v kariéře.

Dominující Pražané mohli ještě zvýšit, ale po Schickově průniku zamířil Bartek těsně mimo. Ještě blíže třetí brance byl po hodiny hry Jirásek, který odražený míč napálil do tyčky. Bohemians v závěru soupeři dovolili jen nepřesný pokus Pospíšila a cenný výsledek udrželi. Vršovické mužstvo zdolalo Jablonec teprve podruhé z posledních dvaceti ligových duelů. 

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1) Branky: 47. Bartek, 50. Krch - 9. Karavajev. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Hrabovský. ŽK: Bartek - Pospíšil, Wágner. Diváci: 4763.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Havel - Jindřišek - Bartek, Jirásek (88. Akulinin), Hubínek (90.+1 Šmíd), Mosquera - Schick (87. Gajič). Trenér: Pivarník.

Jablonec: V. Hrubý - Romera (55. Greguš), M. Kysela, Pernica, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust (64. Wágner), Mingazov (81. Beneš), Pospíšil, Karavajev - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý. 

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Úvod nám vyšel výborně a hned jsme měli velkou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Pak se po několika chybách dostal hráč sám na kasu a dal hodně laciný gól. Dostali jsme se znovu do nepříznivého stavu, což v našem podání není nic nového. Jsem rád, že v prvním poločase jsme si znovu dokázali vytvářet další a další šance. Ale hráli jsme trochu opatrně a málo přímočaře. V poločase jsme si řekli pár pozitivních věcí i to, že se musíme vrátit k nacvičené kombinaci. Druhý poločas byl z naší strany vynikající, měli jsme velmi dobrý vstup. Jsem rád, že jsme dokázali diváky vtáhnout do zápasu a na konci to zvládnout."

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Už minule po Plzni jsem říkal, že kalich hořkosti si dopíjíme do dna, dneska to vygradovalo ještě víc. Jsem zklamaný a smutný. Ne z toho, že jsme prohráli. To člověka štve taky, ale ve druhém poločase jsme se nebyli schopni zvednout, soupeře zatlačit a vytvořit si šance. V prvním poločase vedeme 1:0, podle mého názoru jsme byli lepším týmem. Měli jsme tam další možnosti, které jsme asi mohli potrestat, bohužel se tomu tak nestalo. Ve druhém poločase dal soupeř hrozně brzo dva slepené góly. Nemyslím si, že by nás to mělo úplně tak porazit. Potom to byl zmar a jsem z toho druhého poločasu smutný a hodně zklamaný." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články