Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec a Plzeň chtějí napravit předchozí ztráty

Praha - Vedoucí týmy ligy chtějí v 10. kole, které uzavře úvodní třetinu soutěže, napravit ztráty z posledního dějství. Jablonec je díky lepšímu skóre před Plzní a v domácím prostředí Na Střelnici přivítá České Budějovice. Západočeši zavítají do Příbrami na hřiště posledního týmu, jenž stále čeká na vítězství. Sledovaná bude také premiéra kouče Zdeňka Ščasného na lavičce Teplic v utkání s Jihlavou. Zvednout se chce po čtyřech ztrátách za sebou i obhájce titulu Liberec v duelu s Brnem. Sparta v pondělní dohrávce uzavře kolo prestižním soubojem s ostravským Baníkem.

Plzeň míří do Příbrami ve chvíli, kdy ji tíží poslední ligové remízy s Teplicemi a Slováckem a navíc smolná prohra v Evropské lize s Atlétikem Madrid. Západočechy ve čtvrtek srazil až gól v úplném závěru, což tým kouče Pavla Vrby hodlá odčinit. Příbrami má co vracet, loni na podzim zde Viktoria prohrála. Plzeň znovu bude zřejmě postrádat zraněného kapitána Horvátha.

"Porážka s Atlétikem by se na nás neměla podepsat. Jsme už natolik silní, že bychom se s tím měli vyrovnat. Teď je potřeba se zase soustředit na ligu. Proti Atlétiku jsme rozhodně favoritem nebyli, v lize to bude naopak," uvedl Vrba. Jeho protějšek Karol Marko vymýšlí, jak ukončit čekání Příbrami na výhru, které se táhne už 15 zápasů. "Čeká nás nejlepší české mužstvo, které má jasný herní styl a v kádru několik reprezentantů. Myslím, že jsou dostatečně zkušení, mají zkušeného trenéra, takže je čtvrteční porážka v Madridu v neděli neovlivní," míní.

Trefí Lafata hattrick?

Jablonec, který překvapivě táhne celý ligový peloton, bude mít proti Českým Budějovicím motivaci odčinit poslední domácí remízy se Slováckem a Duklou. Severočeši budou zase sázet hlavně na své útočné eso Davida Lafatu. Ten proti Budějovicím, kde fotbalově vyrostl, dal gól v pěti posledních zápasech a dvakrát se dokonce blýskl hattrickem.

"Věřím, že hráči se z utkání s Duklou poučí. S Budějovicemi už musíme zabrat za tři body," řekl kouč Václav Kotal. Trenér Dynama Miroslav Soukup by si přál, aby ani počtvrté po nástupu do funkce neokusil porážku. "Nemám rád taková slova, že nemáme o co přijít. Máme motivaci o co hrát, chceme, aby byl náš výkon odvážný a sympatický," uvedl Soukup.

Ščasného premiéra Na Stínadlech proti ambiciózní Jihlavě

Teplický trenér Ščasný se na ligové scéně objeví po více než třech letech a severočeské mužstvo bude chtít vytáhnout ze sestupových vod, kam zabředlo po sérii osmi zápasů bez výhry. Proti domácím se postaví nažhavený nováček z Jihlavy okupující šesté místo. "My se ale nemůžeme dívat na to, kdo nás čeká. Na mužstvu je vidět velká nervozita, málo sebevědomí, to je nejdůležitější problém," řekl Ščasný.

Liberec po titulu spadl do průměru a středu tabulky. Sérii čtyř zápasů bez výhry zkusí zlomit v Brně, u svého souseda v tabulce. "Potřebovali bychom už bodovat naplno a nehraje roli, jestli hrajeme doma, nebo venku. Věřím, že to bude na hřišti vidět," prohlásil kouč Jaroslav Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články