Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Hyčka: Výsledky nám nahrály, ale nedokázali jsme to zlomit. Tohle selhání nás hodně štve

Alois Hyčka označil nezvládnutý závěr utkání čtvrtého kola ligové nadstavbové skupiny o záchranu s Karvinou za selhání, které hodně naštve. Severočeši v duelu proti již sestupujícímu týmu dvakrát vedli, v 90. minutě však inkasovali po hlavičce Petra Buchty a po remíze 2:2 přišli o poslední naději dostat se z barážových příček.

Alois Hyčka v utkání s Karvinou
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Hodně to naštve. Výsledky nám nahrávaly, že bychom to mohli stále zlomit nebo obrátit na svou stranu. Bohužel teď jsme se dostali, kam jsme nechtěli, a prodloužíme si sezonu. Snad ještě zabojujeme a zachráníme to v baráži," řekl Hyčka.

Severočeši šli v Karviné právě díky němu v 17. minutě do vedení. Domácí sice před přestávkou vyrovnali zásluhou Vlasije Sinjavského, dvacet minut před koncem ale vrátil Teplicím vedení střídající David Ledecký.

Pokud by "Skláři" náskok udrželi, před závěrečným kolem by ztráceli na příčky zajišťující záchranu dva body. Mohli se také s Pardubicemi utkat v přímé bitvě.

Jenže poté, co v závěru Buchta vyrovnal, tato šance vyhasla. Na třináctý Jablonec mají nyní Teplice nedostižné čtyřbodové manko.

"Na konci zápasu jsme selhali. Já tam jdu s hráčem jeden na jednoho, snažím se ho vykrýt, ale projde přes mě centr na přední tyč, kde to soupeř dá do brány. Bohužel," litoval Hyčka.

"Ve druhé půli si nepamatuju, že by soupeř měl vážné šance, ale tohle dotáhl až do konce. Je to naše smůla. Konečně jsme v nějakém utkání dvakrát vedli, ale nedotlačili jsme to," doplnil jednatřicetiletý záložník.

Situaci před vyrovnávající brankou si nedokázal vysvětlit. Podle bývalého hráče Brna nebo Ústí nad Labem tým pod tlakem nebyl.

"Nepřišlo mi, že bychom to na konci nezvládali. Karviná to hrála jednoduše, nakopávala míče a rozhodl přízemní centr do vápna. Je to škoda, že jsme si neporadili zkušeněji a nekopli to někam do háje. Můžeme si říkat, co chceme, ale teď už to nevrátíme," uvedl Hyčka, který litoval i zisku pouhých dvou bodů ze čtyř zápasů v nadstavbové skupině o záchranu.

Teplice by se tak mohly teoreticky baráži vyhnout, jen kdyby se v sobotním závěrečném kole nadstavby, ve kterém hostí Pardubice, dokázaly posunout na 14. místo a současně by sparťanský B-tým ve druhé lize obsadil druhou nebo třetí příčku. V tom případě by do baráže šel pouze předposlední celek nejvyšší soutěže.

V závěrečném zápase proti Pardubicím tak chce Hyčka udělat maximum pro možný úspěch. "Program je náročný a nevím, jak k tomu přistoupíme. Určitě to ale nepodceníme a nepůjdeme tam odevzdaně. Budeme si chtít zvednout sebevědomí před baráží," dodal teplický krajní záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články