Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Hronek: Gól jsem prožíval, ale zároveň je to i smutné. Už to nemáme ve svých rukou

Přestože záložník Petr Hronek v úplném závěru nastavení zařídil gólem fotbalistům Bohemians 1905 remízu 1:1 v Jablonci ve čtvrtém kole ligové nadstavby a zatím uchránil svůj tým od účasti v baráži, prožíval radost i smutek zároveň. Osmadvacetiletý ofenzivní středopolař byl zklamaný, že Pražané před posledním zápasem již nemají situaci ve svých rukách a nemusí jim stačit ani domácí vítězství nad Karvinou.

Petr Hronek se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Probudil jsem se v půl šesté ráno. Otevřel jsem oči a řekl si: My musíme vyhrát, nebo minimálně remizovat, jinak je po nadějích. Byl jsem z toho docela špatný, hned si otevřel tabulku a sjížděl si určité možnosti, co by a kdyby. Pak se mi to povedlo chvilkami vytěsnit," Hronek.

"Ten gól jsem prožíval na jednu stranu krásně, je to hezké, ale zároveň i smutné. Už to totiž nemáme ve svých rukách. Takže je to takový smíšený pocit, půl na půl radost i smutek. Musíme hrát do posledního zápasu a doufat, že se k nám štěstí nakloní," doplnil Hronek.

V Jablonci se prosadil sekundu po vypršení avizovaného tříminutového nastavení, když nezaváhal sám před gólmanem Janem Hanušem.

"V prvním okamžiku jsem se soustředil na to, abych si to zpracoval, což se mi povedlo. Pak jsem hned věděl, že budu střílet takhle na přední tyč. Brankář vyběhl do dobrého úhlu, takže to bylo jediné řešení. Aspoň v nějakém malém kousku se nám štěstí vrátilo," podotkl Hronek, jenž skóroval posedmé v ligovém ročníku a vylepšil své sezonní maximum.

Bohemians ztrácejí před posledním kolem nadstavby ze 14. místa na třináctý Jablonec dva a na dvanácté Pardubice tři body. K tomu, aby se vyhnuli baráži, jim nemusí stačit ani vítězství.

"Doufám, že ten gól bude hodně důležitý. A že ten bod nám nakonec pomůže k tomu, abychom se zachránili a nemuseli jít do baráže. Budeme věřit. Uděláme maximum, abychom vyhráli, a snad to pak pro nás dobře dopadne," uvedl Hronek.

Byl přesvědčený, že v první půli ještě za stavu 0:0 se po zákroku ve vápně na něj měl zahrávat pokutový kop, sudí Ladislav Szikszay ve spolupráci s videorozhodčím ale situaci jako penaltovou neposoudili.

"Nechtěl bych to úplně řešit, ale všichni to máme v hlavách a za mě z osobního hlediska jasná penalta. Ještě jsem se pak ptal rozhodčího. Bylo mi řečeno, že videorozhodčí všechny situace viděl a že jsou v pohodě. U toho gólu jsem pak nepřemýšlel, že je to nějaká satisfakce za ten zákrok," dodal Hronek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články