Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hráčskou kariéru končí i Táborský. V Budějovicích ale bude pokračovat v jiné funkci

Další ze zkušených z kádru Českých Budějovic oznámil konec hráčské kariéry. Po Tomáši Sivokovi pověsil po konci sezony kopačky na hřebík také Ivo Táborský. Pětatřicetiletý ofenzivní univerzál ale bude nadále v Dynamu působit, a to v pozici manažera A-týmu a vedoucího mužstva.

Ivo Táborský (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Českých Budějovic gól
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Ivo věděl, že se jeho kariéra fotbalisty blíží ke konci a na práci v klubu se v posledních měsících intenzivně připravoval. Dlouhodobě potvrzuje, že má zájem o to, aby našemu klubu pomáhal i po skončení kariéry a věřím, že bude velmi prospěšný," řekl klubovému webu generální manažer Jihočechů Martin Vozábal.

"V minulosti jsme manažera A-týmu jako samostatnou funkci neměli a především v poslední sezoně jsme viděli, že tato funkce v organizační struktuře našeho klubu chybí," dodal Vozábal.

Táborský zasáhl v české lize do 223 zápasů a vstřelil 29 branek. Vedle Českých Budějovic hrával v nejvyšší soutěži za pražskou Slavii, Příbram, Mladou Boleslav a Teplice.

Po prohře Dynama v odvetě semifinále ligové nadstavbové skupiny o Evropu ukončil profesionální kariéru i šestatřicetiletý stoper Sivok. Nejasná je zatím budoucnost dalšího českobudějovického veterána čtyřicetiletého brankáře Jaroslava Drobného.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články