Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Horejš v Dynamu smlouvu nedodrží, dostal okamžitou výpověď. Jihočechy povede Weber

David Horejš skončil na základě rozhodnutí majitele klubu Vladimíra Koubka s okamžitou platností u fotbalistů Českých Budějovic. Bývalý ligový hráč odchod od Jihočechů potvrdil už v sobotu, kdy Dynamu skončila sezona, smlouvu měl však do konce června. České Budějovice povede od nové sezony Jozef Weber, smlouvu podepsal na tři roky. Složení nového realizačního týmu bude oznámeno v následujících dnech.

"Davidovi jsem oznámil, že bude lepší, když už posledních 14 dní u týmu nebude působit. Pak následuje dovolená. Třeba to přivítá i on při jednání o dalším angažmá," uvedl Koubek.

Čtyřiačtyřicetiletý Horejš převzal České Budějovice ve druhé lize a po postupu mezi elitu v ročníku 2018/19 se s týmem v každé sezoně vyhnul záchranářským bojům. Po sedmém a 13. místě letos jeho svěřenci obsadili desátou příčku.

V semifinálové skupině o umístění dvakrát podlehli Mladé Boleslavi, čímž pro ně aktuální sezona skončila. Horejš potvrdil, že o novém angažmá jedná s Jabloncem.

Jednapadesátiletý Weber v minulosti vedl v nejvyšší soutěži Bohemians 1905, Mladou Boleslav a dvakrát Karvinou. Na lavičce Slezanů skončil loni v říjnu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články