Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Horejš skončil v Českých Budějovicích, přiznal jednání s Jabloncem

Lavičce fotbalistů Českých Budějovic už nebude vládnout trenér David Horejš. Druhý nejdéle sloužící ligový kouč to oznámil na tiskové konferenci po utkání v Mladé Boleslavi, Dynamo vedl od října 2015. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce zároveň potvrdil, že jedná o dalším angažmá s Jabloncem, ve kterém v pondělí skončil Petr Rada.

"Příští sezona bude beze mě, byl to můj poslední zápas," řekl Horejš po porážce 0:1 a vypadnutí v semifinále nadstavbové skupiny o umístění. "Chtěli jsme ještě vyhrát, abychom se vrátili na domácí stadion a mohli se rozloučit. Nijak nervózní jsem ale během zápasu nebyl. Sám za sebe cítím, že změna musí přijít," přidal.

Horejš převzal České Budějovice ve druhé lize a po postupu v ročníku 2018/19 se s týmem v každé sezoně vyhnul záchranářským bojům. Po 7. a 13. místě letos jeho svěřenci obsadili 10. příčku. Úspěšný kouč nyní doufá, že bude v příští sezoně trénovat nadále v nejvyšší soutěži.

"Nějaké jednání s Jabloncem proběhla, to nebudu tajit. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Řeknu to takhle: Věřím, že se Jablonec v lize udrží a že budu mít v příští sezoně možnost zase vést tým v první lize," uvedl Horejš. Severočeši se čtyři kola před koncem drží ve skupině o záchranu na 15. pozici, která zajišťuje baráž.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Jablonec - Karviná

Dynamu se podobné starosti vyhnuly a Horejš považuje sezonu za úspěšnou. "Jedinou kaňkou je, že jsme nevyhráli venku, jinak to byla nadstandardní sezona. Do poslední chvíle jsme se prali o první šestku, což je obrovský úspěch. Přestože nás na jaře hodně poznamenaly turbulentní věci uvnitř klubu, hlavně odchody (sportovních manažerů) Tomáše Sivoka a Martina Vozábala. S klukama jsme si ale tehdy řekli, že budeme řešit pouze věci, které můžeme ovlivnit. Táhli jsme za jeden provaz, musím všem poděkovat," zdůraznil bývalý obránce, který v Dynamu strávil i takřka celou svou hráčskou kariéru.

"V Budějovicích jsem prožil spoustu let a děkuju jim za šanci. Věřím, že svou prací jsme tu něco zanechali a udělali jsme z Dynama značku. Navíc jsme vrátili Budějovice do ligy, což byl můj cíl. Hráli jsme dobrý fotbal, budu na to hrozně rád vzpomínat," uzavřel Horejš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články