Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hložek, Provod, nebo Stanciu. Jeden z nich se stane nejlepším hráčem sezony

Nejlepším hráčem končící sezony první fotbalové ligy bude jeden z dvojice záložníků z mistrovské Slavie Lukáš Provod a Nicolae Stanciu, nebo sparťanský útočník Adam Hložek. Užší tříčlennou nominaci ve zbylých dvou kategoriích na trenéra a objev sezony zveřejní Ligová fotbalová asociace LFA, která tradiční anketu pořádá, ve čtvrtek. Vítězové budou vyhlášeni v pátek odpoledne den před závěrečným 34. ligovým kolem.

Provod už zvítězil v hlasování o nejlepšího záložníka sezony. Čtyřiadvacetiletý reprezentant nastoupil do 28 zápasů tohoto ligového ročníku, v nichž si připsal tři góly a osm asistencí. V závěru sezony si vážně poranil koleno a přijde o mistrovství Evropy.

Provodův spoluhráč Stanciu se umístil mezi záložníky na druhé příčce se ztrátou 37 bodů. Osmadvacetiletý rumunský středopolař zasáhl v této ligové sezoně do 30 utkání a zaznamenal v nich 12 branek a šest asistencí.

Hložek už v doprovodných anketách ovládl hlasování o nejlepšího útočníka. Osmnáctiletý ofenzivní univerzál zasáhl vinou zranění jen do 18 ligových zápasů této sezony, ale připsal si v nich 11 branek a sedm asistencí. Zároveň se stal nejmladším střelcem hattricku v české nejvyšší soutěži.

LFA už v minulých dnech vyhlásila i nejlepší hráče na zbylých dvou postech. Brankářem sezony se stal slávista Ondřej Kolář a obráncem jeho spoluhráč Ondřej Kúdela, který v hlavní kategorii o nejlepšího hráče byl nejblíže finálové trojici a se ziskem 31 bodů obsadil čtvrté místo.

Kdo se stane osobností ligy?

V tradiční posezonní anketě rozhodují o pořadí svými hlasy trenéři a kapitáni jednotlivých týmů a vybraní novináři. Vedle nejlepšího hráče ročníku se vyhlašují i další kategorie.

Osobností ligy se stane jeden z trojice Tomáš Hübschman z Jablonce, Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a brankář Jan Laštůvka z Ostravy. Cizincem sezony bude vyhlášen slovenský útočník Jablonce Ivan Schranz, nebo jeden z dvojice slávistů Stanciu a senegalský křídelník Abdallah Sima.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články