Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Hit léta Vlkanova. Odejde do Plzně? Tenhle typ hráče tu nemá nikdo, žasne Zelenka

Když v neděli v 90. minutě na konci utkání s Olomoucí střídal, možná to bylo v dresu Hradce Králové naposledy. Adam Vlkanova je hit (nejen) tohoto léta a jak se pomalu zdá, mohl by už příští týden vyrazit s Plzní na první utkání základní skupiny Ligy mistrů do Barcelony. A nebo taky ne.

Vlkanova byl v minulé sezoně nejdříve chvilkově spojován se Slavií, pak se zase zdálo, že by mohl zakotvit třeba až v zámořské lize, nakonec ale kapitán Votroků zůstal v Hradci, resp. v Mladé Boleslavi, kde mančaft během rekonstrukce stadionu hraje své domácí zápasy.

Po postupu Plzně do milonářské soutěže se ale opět roztočila kola zájmů a Viktoria teď stojí jako první v čele. Původní suma, kterou Hradec za hráče požadoval, je ta tam, a tak z pětadvaceti milionů bude údajně nakonec sotva dvacet – a to kdoví jestli.

Viktoria už má na křídlo hráče typu Mosquery či Pilaře a pro Vlkanovu, který by si mohl přestupem vydělat až půl milionu měsíčně, by tedy spíš musela najít jiný flek. "Řekl bych, že tenhle typ hráče nemá nikdo," říká expert ČT sport Luděk Zelenka.

POSLECHNĚTE SI nový Fotbal fokus podcast o potenciálním přestupu Adama Vlkanovy:

"Vlkanova je opravdu úžasný tím, jak rychlé nohy má, je to taková včelička, strašně velkej akční radius, pohybuje se všude po hřišti, se zkušenostmi, které nabral, je efektivní. Dokáže dát gól, přihrávku, zápas proti Sigmě toho byl důkazem," dodává bývalý ligový útočník Zelenka.

Otázka je, zda si oba kluby reprezentované pány Šádkem a Juklem nakonec plácnou. Pokud nikoli, v takovém případě by o Vlkanovovy služby měla podle informací Deníku Sport zájem Sparta, které se kvůli stále rostoucímu lazaretu (Haraslín, Pešek, Karabec) prakticky rozpadá ofenzivní část základní sestavy.

A tam by Vlkanova pomohl Spartě jako sůl, v Hradci předvádí perfektní výkony, je naprostým tahounem hry. Gól vypracoval i v posledním kole proti Sigmě, kdy se poprvé v nejvyšší soutěži trefil Kodeš.

"Druhý poločas jsme chtěli zůstat v aktivitě, nechtěli jsme zalézt a čekat na to, až se Hradec dostane do příležitostí. Hlavně díky Adamu Vlkanovovi, jeho individuální kvalitě a způsobu řešení herní situace to Hradec zužitkoval poměrně rychle," vysekl poklonu trenér Olomouce Václav Jílek, jehož tým dohrával po vyloučení Vraštila v deseti.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Hradec si následně vytvořil velkou převahu a Vlkanova chystal spoluhráčům jednu šanci za druhou. Kubalovu střelu ale zneškodnil Trefil a branku poté v ideální pozici minul Ryneš i Kodeš z voleje. Bylo vítězství 1:0 nad Olomoucí Vlkanovovo poslední v hradeckém dresu?

Už během úterý má Plzeň představit nového hlavního sponzora – a možná nezůstane jenom u něj. "Samozřejmě Adam, teď je zase okolo něj cirkus. Honí se mu určitě myšlenky hlavou, nezačal optimálně, ale v průběhu zápasu ten výkon stupňoval," chválil trenér Hradce Miroslav Koubek.

"Kdyby odešel, byla by to ztráta, v ofenzivě nám dělá hodně práce," přiznal autor gólu do branky Sigmy Petr Kodeš.

A co sám brzy osmadvacetiletý Vlkanova? "Nevím, není to na mně a uvidíme, jak to bude. Když jsem na hřišti, chci vždycky co nejvíc odnést pro Hradec."

Bude to i ve středečním utkání proti Mladé Boleslavi?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články