Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalová Dukla nové majitele mít nebude, zůstává v Pauknerových rukou

Nejdříve to vypadalo nadějně, pak už méně. A nyní jsou veškerá jednání zastavena. Řeč je o vlastnictví fotbalové Dukly. Miliardář Petr Paukner chtěl několikrát přeprodat svoji majoritní část klubu, obchod ale nakonec nevyšel.

Obchodník s uhlím a elektřinou Paukner koupil Duklu před pěti lety a od té doby se prvoligový klub už několikrát pokusil prodat. Ještě v dubnu řekl, že jedná se dvěma vážnými zájemci. Jedním z nich měla být skupina investorů z Nizozemska.

"Jednání o majetkový vstup do akciové společnosti byla ukončena, neboť představy o podmínkách vstupu jednajících stran se rozcházely. Klub pokračuje ve své činnosti v normálním režimu," uvedl nyní Paukner.

Dukla v minulé sezoně dlouho bojovala o záchranu v nejvyšší soutěži, nakonec skončila na 11. místě. Dejvický tým poté odvolal trenéra Jaroslava Hynka, jehož pozici zaujal bývalý asistent Pavel Drsek.

"Všichni v klubu pracují tak, aby byly vytvořeny optimální předpoklady pro další působení Dukly Praha v nejvyšší soutěži. Není tudíž nejmenší důvod k panice ani neodůvodněným spekulacím, které se čas od času objevovaly či objevují," konstatoval Paukner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články