Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté Slavie i Olomouce v přípravě zvítězili, Plzeň remizovala, Teplice a Jablonec padly

Lednový začátek jarní části fotbalové ligy se blíží a české celky ladí formu v teplých krajích. Fotbalisté Slavie odstartovali soustředění v Portugalsku hned dvěma výhrami 3:0 a 1:0 nad Servette Ženeva. Olomouc porazila Rapid Bukurešť 2:0. Vedoucí celek tuzemské ligy Viktoria Plzeň remizovala ve Španělsku s druholigovým německým Heidenheimem 1:1. Teplice v Turecku podlehly maďarskému Kecskemétu 2:3 a neuspěl ani Jablonec, jenž ve Španělsku podlehl Sionu 0:1. 

Slávisté se radují po výhře nad Servette Ženeva
zdroj: slavia.cz autor: slavia.cz

V základní sestavě Slavie byl i nigerijský stoper Ogbu, který do vršovického klubu přestoupil z norského Lilleströmu. Na pravé straně obrany nastoupil uzdravený slovenský univerzál Schranz. V prvním poločase se trefili Provod a Tecl po přihrávce zimní posily Hronka.

Skóre v Algarve uzavřel v 76. minutě vlastní brankou Diallo. Na závěrečnou desetiminutovku naskočil krajní bek Bořil a těsně před koncem zblízka trefil tyčku. Dvaatřicetiletý reprezentant se po vleklém zranění kolena vrátil na hřiště poprvé od října 2021.

Druhý zápas proti Servette rozhodl v 56. minutě Van Buren. Nizozemský útočník, jenž na podzim hostoval v Liberci, krátce předtím neproměnil pokutový kop a v úvodu hlavičkoval do břevna. Slávisté vyhráli všechny tři dosavadní přípravné duely, v neděli zdolali Hradec Králové rovněž 1:0.

Olomouc po půlhodině hry poslal do vedení Chytil, který je spojován s přestupem do Slavie. V 66. minutě přidal druhý gól Beneš. Za Teplice se v utkání hraném na dvakrát 60 minut trefili Hušek a Žák. Jejich spoluhráč Gning neproměnil penaltu.

Plzeň v silné zahajovací jedenáctce začala proti Heidenheimu dobře a ve 28. minutě se prosadil Havel. Německý tým ale po změně stran vyrovnal. Závěrečnou půlhodinu za obhájce českého titulu absolvoval i nigerijský útočník Durosinmi, čerstvá posila z druholigové Karviné. Západočeši v Benidormu ještě vyzvou Ferencváros Budapešť a norské Molde.

Ve Španělsku se připravují i hráči Jablonce, ti neuspěli proti Sionu, který zvítězil 1:0.

Přípravné utkání v Portugalsku:

Slavia Praha - Servette Ženeva 3:0 (2:0)

Branky: 22. Provod, 32. Tecl, 73. vlastní Diallo.

Sestava Slavie: Mandous - Schranz (60. Halinský), Ogbu, Kričfaluši, Oscar - Traoré (60. Talovjerov) - Usor (66. Šmiga), Hronek (80. Bořil), Provod, Ewerton (60. Olayinka) - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Přípravná utkání v Turecku:

FK Teplice - Kecskemét TE (Maď.) 2:3 (1:2)  hráno na 2x60 minut

Branky: 55. Hušek, 97. Žák - 20. Horváth, 32. Tóth, 84. Katona.

Sestava Teplic:

I. poločas: Mucha - Knapík, Hušek, Vondrášek - Radosta, Jukl, Trubač, Urbanec - Sy - Vachoušek, Gning.

II. poločas: Němeček - Kučera, Chaloupek, Hybš - Hyčka, Emmer (88. Procházka), Mareček, Kodad - Čičovský - Stankovski, Žák. Trenér: Jarošík.

Sigma Olomouc - Rapid Bukurešť 2:0 (1:0)

Branky: 33. Chytil, 66. Beneš.

Sestava Olomouce: Trefil - Pokorný, Beneš, Vraštil (46. Poulolo) - Zifčák (59. Sláma), Breite (59. Sedlák), Ventúra (46. Fortelný), Zmrzlý (59. Hadaš) - Navrátil (59. Vodháněl) - Růsek (59. Zorvan), Chytil (46. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Přípravná utkání ve Španělsku:

Viktoria Plzeň - 1. FC Heidenheim 1:1 (1:0)

Branka Plzně: 28. Havel.

Sestava Plzně: Staněk - Holík, Hejda (61. Kaša), Pernica, Havel (61. Sýkora) - Bucha, Kalvach - Kopic (61. Kronus), Květ (61. Ndiaye), Jirka (61. Pilař) - Chorý (61. Durosinmi). Trenér: Bílek.

FK Jablonec - FC Sion 0:1 (0:0)

Branka: 53. Chouaref.

Sestava Jablonce: Surovčík - Akpudje (46. Surzyn), Heidenreich, Martinec - Šulc (46. Jovovič), Kratochvíl, Považanec (46. Hübschman), Houska (70. Patrák), Polidar - Sejk, Chramosta (46. Malínský). Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články