Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Fendrich prožil v Edenu ligový debut. V zimě ovšem nevěděl, zda ještě bude hrát fotbal

Vzhledem k vážným zdravotním problémům s kolenem řešil v zimě dilema, jestli bude moci pokračovat v kariéře. Brankář opavských fotbalistů Vilém Fendrich se nicméně vrátil do koloběhu profesionální kopané, při absenci Vojtěcha Šroma se v pátek po tři čtvrtě roce postavil v soutěžním zápase mezi tyče a prožil ostrý ligový debut na hřišti favorizované Slavie Praha. Navzdory jeho povedenému výkonu a několika výborným zákrokům prohrál slezský nováček 1:3 a po třech kolech je stále bez bodu.

Vilém Fendrich
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"V zimě jsem upřímně ani nevěděl, jestli budu v kariéře dál pokračovat, protože se mi dál zhoršovalo koleno. Vypadalo to hodně blbě, ale jsem rád, že jsem se dal nějakým způsobem do kupy a že jsem na Slavii mohl nastoupit. Užíval jsem si to, bohužel to akorát výsledkově nevyšlo," řekl Fendrich.

Ligovou etapu začal sedmadvacetiletý gólman v Edenu přímo pod proslulou severní tribunou, obavy však necítil. "Dva dny před utkáním jsem se dozvěděl, že nastoupím. Nervozita ani nebyla. Měli jsme za sebou už třeba finále poháru a tam to bylo dost podobné. V takovéhle atmosféře snad ani nemůže člověk hrát špatně," pokračoval s úsměvem Fendrich.

V brance se objevil mimo jiné i kvůli tomu, že dosavadní jednička Šrom nemohl nastoupit z rodinných důvodů. "Potkávají nás teď takové jobovky. Dnes jsme hráli pro Vojtu Šroma, protože má vážné zdravotní problémy s dcerou. Zdraví a rodina jsou vždy na prvním místě před sportem," uvedl opavský trenér Roman Skuhravý.

Slezský FC prohrával na Slavii v 51. minutě po dvou brankách Josefa Hušbauera 0:2, ale nakonec sahal po bodu. Nemanja Kuzmanovič totiž v 80. minutě snížil a poté měl velkou šanci na srovnání střídající Matěj Helebrand.

"Upřímně mě překvapilo, že jsme byli nakonec blízko bodovému zisku. První poločas jsme byli trošku na kolotoči a říkal jsem si, že to asi bude pokračovat i ve druhém. Pak se to ale začalo vyrovnávat, a kdyby to ke konci Heloš trefil na 2:2, bylo hotovo a remízu jsme si odvezli," mínil Fendrich.

Nováček je po třech kolech bez bodu, i když ani v jednom zápase herně nezklamal. "Je to kruté, fotbal se však nehraje na krásu, ale na góly. Nechci se vymlouvat, ale měli jsme těžký los. Spartu a Slavii venku, doma se Zlínem to bohužel také nevyšlo. Pokud budeme pokračovat v tom, co jsme předvedli druhou půli, začneme body sbírat. Herně se zvedáme a myslím, že s Libercem už to vyjde," dodal Fendrich.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články