Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Duklu převzal miliardář Paukner, chce pokračovat v nastoleném trendu

Praha - Fotbalovou Duklu Praha převzal miliardář Petr Paukner. Majitel společnosti Carbounion byl oficiálně představen jako majoritní vlastník prvoligového pražského klubu, v němž získal 60 procent akcií. Firma Carbounion, obchodující s uhlím, elektřinou a plynem, se stala generálním partnerem Dukly už v loňském roce. Nyní sedmapadesátiletý Paukner získal dejvický celek pod většinovou kontrolu.

"Vedly mne k tomu dva důvody. Tu dobu, co moje firma byla sponzorem Dukly Praha, jsem viděl, ze se tu dělá poctivý fotbal za docela málo peněz, co se do něj dávají. To jsem ocenil," řekl Paukner. "Chci, aby se tady dala zelená mládeži a aby Dukla i v tom áčku měla hodně odchovanců a aby mládež tvořila páteř klubu. To je hlavní cíl," doplnil.

Dejvický klub se slavnou minulostí by rád propojil s německým fotbalovým prostředím. "Kooperace by mohla byt zajímavá. Už jsem si nějaké věci předběžně sondoval a měl určitá jednání. Doufám, že se to povede, udělám pro to všechno," uvedl šéf Carbounionu. Dukla by mohla fungovat jako mládežnické středisko některého ze známých německých klubů, nejvíc se spekuluje o momentálně druholigovém Kolíně nad Rýnem.

Paukner by v Dukle zůstal delší dobu. "Kdo mne zná, tak ví, že jsem většinou konzervativní člověk. Když něco dělám, tak je to dlouhodobé. Já beru i tohle jako dlouhodobou záležitost," řekl Paukner. "Do sportovních věcí mluvit nebudu, není to můj styl. Nebudu nikomu posílat esemesky, že by měl někoho odvolávat," dodal.

"Do Dukly vstupuje úspěšný člověk, který nikdy nejedná náhodně, tři roky už v klubu nějak je a sleduje jeho činnost. Vstupuje člověk, který své tvrdě vydělané peníze vloží do klubu, který věří ve smysluplnost tohoto projektu. To je pro nás daleko větší uznání než poslední výborné výsledky A-týmu nebo mládeže," uvedl předseda představenstva Dukly Michal Prokeš. 

S výrazným jednorázovým navýšením ročního rozpočtu v Dukle, který momentálně činí zhruba 40 milionů korun, Paukner nepočítá. "Byl bych nerad, abych dával vydělané peníze do jedné velké černé díry. Chtěl bych, aby to byl projekt, který se sám ponese."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články