Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Dukla pod dočasným trenérem Hynkem vybojovala bod v Jablonci

Jablonec – Po skvělém vstupu do sezony se Jablonec poměrně trápí. Počtvrté v řadě nevyhrál a v šestém kole si zabezpečil pouhou remízu v utkání proti Dukle. Hosty, které stále vede pouze dočasný trenér Jaroslav Hynek, poslal do vedení po čtrnácti minutách Jakub Považanec, nedlouho po změně stran za Severočechy srovnal Ondřej Mihálik.

Utkání Jablonec - Dukla
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonecký trenér Frťala kvůli pokračující marodce opět zamíchal sestavou a například záložník Jiráček nastoupil netradičně na levém kraji obrany. Jen na lavičce zůstal kapitán Hübschman. Severočeši měli první větší šanci. V jedenácté minutě se před bránu protlačil Mihálik, ale překopl břevno.

Za tři minuty nečekaně udeřili hosté. Juroška poslal přízemní centr do pokutového území a Považanec přízemní střelou protlačil balon za domácího gólmana. Slovenský záložník dal svou čtvrtou branku v české lize. Domácí inkasovali už podvanácté v ligové sezoně, což je společně s Příbramí nejvíc v celé soutěži. Obdržený gól je viditelně zaskočil a ve zbytku první půle neměli větší příležitost.

Kouč Frťala v poločase dvakrát střídal. Zraněného stopera Beneše nahradil Kouřil a místo Trávníka přišel na hřiště útočník Doležal, který okamžitě rozhýbal domácí hru. V dobré šanci si však ukopl míč a poté těsně nedoskočil na balon.

V 51. minutě už Jablonec srovnal. Masopust na pravé straně obral hosty o míč, křížným pasem našel zcela volného Mihálika a ten technickou ranou k tyči obstřelil brankáře Radu. Devatenáctiletý středopolař se dočkal čtvrtého gólu v lize.

Dukla se po chvíli z vyrovnaní oklepala a brankáře Hrubého protáhl střelec Považanec. Za chvíli z dobré pozice střílel nad Tetour. Na druhé straně hostující gólman Rada vytáhl nad pokus střídajícího Kouřila. Nerozhodné skóre už nezměnil ani domácí Wágner, jenž v 81. minutě z otočky mířil vedle. Kouč Hynek, jenž po odchodu Jaroslava Šilhavého do Slavie dočasně převzal Duklu, tak s dejvickým celkem získal cenný bod.

FK Jablonec – Dukla Praha 1:1 (0:1)

Branky: 51. Mihálik - 14. Považanec. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Fišer. ŽK: V. Kubista - Štetina, Beauguel, Čajič. Diváci: 2048.

Jablonec: Hrubý - Nový, Pernica, Beneš (46. Kouřil), Jiráček - V. Kubista - Masopust, Pospíšil, Trávník (46. Doležal), Mihálik (67. Končal) - Wágner. Trenér: Frťala.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Preisler - Marek Hanousek, Považanec (90. Smejkal), Tetour - Juroška (67. Čajič), Beauguel, Manzia (56. Olayinka). Trenér: Hynek. 

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Tou remízou jsme vlastně utrpěli vítězství. Soupeř měl mnoho nebezpečných příležitostí, nakonec musíme být rádi za ten výsledek. Ale co se týče předvedené hry, nebyla nejen podle mých představ, ale ani podle představ lidí a fanoušků. I když jsme remizovali, musím se za předvedený výkon omluvit. Podle našich představ bylo jen asi prvních 15 minut druhého poločasu, kde jsme soupeře donutili k chybám. Chybí nám odvaha, chuť prosadit se v osobních soubojích, bojíme se situace jeden na jednoho. Je toho hodně, a když se přidají zdravotní problémy, hráče to i po psychické stránce sráží. Ale to nás neomlouvá."
Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Přijeli jsme s vědomím, že z Jablonce je těžké odvézt jakýkoliv bod. Prvních 15 minut vyznělo pro nás a korunovali jsme to brankou. Poté jsme se asi pět minut nechali zatlačit, ale nemuseli jsme nic vážného řešit. S prvním poločasem jsem spokojen výsledkově i s výkonem. Do druhého poločasu udělal kolega změny a ty přinesly úspěch. My jsme nastoupili více s obavou, byť jsme nabádali hráče, aby dál byli na balonu a drželi si střední pásmo. Přesto soupeř srovnal. Potom přestal být aktivní a opět jsme začali hrát. Byli jsme aktivní, vytvářeli si šance. Ale v koncovce nám chybí kvalitní řešení, abychom přidali gól a odvezli tři body. Soupeř si po vyrovnání nevytvořil nic. Bod z Jablonce je dobrý, ale za průběh, aktivitu a šance jsme mohli pomýšlet na tři."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy