Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Myslím, že jsem se celkem chytil, těší střelce Hromadu

Liberec - Až v sedmém soutěžním utkání se slovenský fotbalista Jakub Hromada dočkal premiérové trefy v dresu Plzně. Dvacetiletý střední záložník dopomohl úvodní brankou utkání k ligové výhře Viktorie 2:1 na půdě Liberce a dokonal z jeho pohledu povedený začátek nového angažmá na západě Čech. Svými výkony se probojoval do základní sestavy, kde by měl setrvat delší dobu.

Radující se hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Velmi mě těší, že jsem dal gól, i když není zase tak důležité, kdo dává góly. Hlavně, že vyhráváme," řekl s úsměvem Hromada, který otevřel skóre povedenou střelou zpoza vápna v 21. minutě po rohovém kopu.

"Určitě jeden z nejhezčích gólů v kariéře. Moc jich nedávám, minulou sezonu jsem jich dal nejvíc za sezonu, šest na Slovensku. Nejsem nějaký střelec, ale asistent trenéra mi už na rozcvičce říkal, že mám střílet, i trenér to říkal. Padlo to tam, což mě moc těší," dodala letní posila Viktorie, která hostuje ze Sampdorie Janov.

Hromada byl sám překvapený, jak mu střela po odraženém míči sedla. "Dal jsem si to až příliš do strany a už jsem myslel, že z takového úhlu, z té pozice v opačném postavení to nemůžu trefit. Ale trefil jsem to ideálně. Brankář na to nedosáhl, celkem pěkný gól," pochvaloval si Hromada.

Sport
zdroj: ČT4

Po svém příchodu do Plzně popáté nastoupil v zahajovací jedenáctce a z toho potřetí za sebou. "Přiznám se, že jsem ani moc nečekal, že tak brzo budu dostávat příležitost v základní sestavě. Myslím, že jsem se celkem chytil. Dělám na tréninku maximum, abych se v sestavě udržel. Jsem rád, že mi trenér dává důvěru, že můžu hrát několikátý zápas v řadě v základu. To jsem opravdu nečekal, je to fakt skvělé," uvedl Hromada.

Plzeň po dvou domácích ztrátách v úvodu sezony nabírá formu a na Spartu už ztrácí jen bod. "Určitě nás to mrzí, že jsme doma dva zápasy nezvládli. Měli jsme nabitý program, hráli jsme Ligu mistrů. Ale myslím, že dnešní vítězství nám velmi pomůže, i když bylo vydřené, vytěžili jsme z minima maximum. Přiblížili jsme se k čelu tabulky," prohlásil Hromada.

Do druhé půle dnešního utkání kvůli lehkému zranění už nenastoupil a vystřídal ho albánský reprezentant Ergys Kace. Na čtvrteční úvodní duel základní skupiny Evropské ligy s AS Řím by ale měl být v pořádku. "Dostal jsem i kartu. Nechtěli jsme riskovat, bylo lepší, abych šel v poločase dolů. Ale do čtvrtka věřím, že budu v pořádku," řekl rodák z Košic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články