Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Daří se nám odstraňovat problémy, podzim končíme v optimu, pochvaluje si Trpišovský

Podle Jindřicha Trpišovského neměla remíza vedoucí Plzně 1:1 s Pardubicemi žádný vliv na výkon Pražanů při výhře 4:0 ve Zlíně. "Sešívaní" se po 16. kole první ligy dotáhli na obhájce titulu na rozdíl dvou bodů. Trpišovský po páté výhře v řadě ocenil výkonnostní vzestup týmu na konci podzimní části.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

"Konec podzimu máme pravidelně takový, většinou ho končíme v optimu, naopak se pomaleji rozjíždíme na jaře. Z tohohle důvodu je škoda, že přichází pauza, ale na druhou stranu někteří hráči už hrají přes hranu," řekl Trpišovský s narážkou na zdravotní stav kádru a únavu z nabitého programu první poloviny sezony.

Slavia vedla ve Zlíně už v páté minutě o dvě branky a po dvou gólech Ondřeje Lingra a trefách Davida Douděry a Petera Olayinky potvrdila rostoucí formu. Pražané stáhli v závěrečných třech kolech na Plzeň pět bodů.

"O ztrátě Plzně s Pardubicemi jsme věděli, ale momentálně je nastavení uvnitř týmu velice dobré. Bylo vidět, že tým se koncentruje pouze na zápas ve Zlíně. Samozřejmě byl ten výsledek pozitivní, ale ani jedním procentem neměl vliv na náš výkon," uvedl Trpišovský.

Těší ho, že jeho svěřenci postupně nabrali jistotu nejen v ofenzivě. V lize nasázeli za 16 utkání 51 gólů.

"Hlavně v domácích zápasech předvádíme celou sezonu kvalitu směrem dopředu. V druhé polovině podzimu jsme k tomu přidali i zpevněnou defenzivu, což nás dovedlo k dobrým výsledkům. S tím roste i sebevědomí týmu. Jsme rádi, že se nám daří v průběhu sezony zlepšovat věci, se kterými jsme měli problémy," řekl šestačtyřicetiletý trenér.

Pražané prožívají rozporuplný podzim. V lize se sice v závěru přiblížili první příčce, v Evropské konferenční lize ale neprošli do vyřazovací fáze. Ve hře jsou ještě v domácím poháru. A právě v něm v pátek zakončí soutěžní rok utkáním v Karviné.

"Myslím si, že bude plný stadion, nesmíme to podcenit. Pro Karvinou to bude trochu jiný zápas než ve druhé lize, kde je ve většině utkání v roli favorita. Máme z toho respekt, víme, že to nebude jednoduchý zápas," upozornil Trpišovský, který nevyloučil start Matěje Juráska.

Devatenáctiletý záložník ve Zlíně nemohl navázat na dvougólové představení z minulého kola proti Ostravě (3:1) kvůli zranění ze sobotního tréninku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články