Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Csaplár o Poznara nepřijde. Útočník se z Plzně vrací do Zlína. Vacek už patří Bohemce

Že bude Tomáš Poznar pokračovat v Plzni, bylo téměř jisté. Nyní je vše potvrzeno, i to, že se třicetiletý útočník po vypršení smlouvy ve Viktorii vrací do Zlína, kde strávil velkou část fotbalové kariéry. Na tamní Letné už koneckonců hostoval v minulé sezoně a nyní podepsal tříletou smlouvu. Stejně dlouhý kontrakt stvrdil podpisem v Praze i Kamil Vacek. Dvaatřicetiletý záložník po půlročním hostování z Odense BK definitivně přestoupil do Bohemians 1905.

Tomáš Poznar
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Poznar přestoupil do Plzně před třemi lety právě ze Zlína, ale v západočeském celku se neprosadil a vstřelil jedinou soutěžní branku ve 24 zápasech. Sezonu 2017/18 vytáhlý útočník strávil na hostování v Ostravě a na uplynulý ročník si ho vypůjčil Zlín, kde byl s osmi ligovými góly nejlepším střelcem mužstva.

"Už před koncem sezony jsem vedení slíbil, že pokud mi nedá Plzeň ještě šanci anebo by přišla zajímavá nabídka ze zahraničí, tak se domluvíme. A je tomu tak," uvedl Poznar.

"Nabídka, která by byla podle představ, nepřišla a do některých destinací jsem se nehrnul, i když finančně to bylo třeba krásné. Peníze ale nejsou jednoduše všechno, a navíc Zlín mi dal štědrou nabídku," dodal zlínský odchovanec, jenž v české nejvyšší soutěži celkem odehrál 100 utkání s bilancí 20 gólů a devět asistencí.

Vacek už patří Bohemians 1905

"Chtěl jsem i kvůli sobě zůstat v Ďolíčku, abych navázal na jaro. Věřím, že moje výkony budou ještě lepší a že se Klokanům ukážu v tom nejlepším světle," prohlásil Vacek, který na jaře nastoupil do 14 ligových utkání v zelenobílém dresu a připsal si jeden gól.

V průběhu jara prodělal boreliózu, ale to zjistil až po skončení sezony. "Poslední měsíc jsem se necítil vůbec dobře, nutil jsem se do zápasů, ale ani trochu by mě nenapadlo, že zrovna mně by se mohlo něco takového stát. Po dohodě s trenérem jsem ani nezasáhl do posledního utkání," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články