Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Budějovice už zahajují přípravu. Kladrubský drží v kabině místo Sivokovi

Po čtyřech letech se České Budějovice vrací mezi fotbalovou elitu. A nezahálejí. Po skončení druholigové sezony měli Jihočeši jen dva týdny volno. Jako jedni z prvních zahajují letní přípravu. Trenér David Horejš se chce z velké části spoléhat na kádr, který postup vybojoval, a mužstvo by rád ještě o několik hráčů doplnil.

Trenér Českých Budějovic David Horejš
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

"Začínáme teď z toho důvodu, protože někteří hráči k nám přijdou na zkoušku a chceme je poznat. Pět týdnů na přípravu je tak akorát. Kluci dostali volno hned po posledním kole v Třinci a věřím, že si odpočinuli. Někdo ještě dostal týden dovolené, což je třeba Filip Havelka, který si plnil reprezentační povinnosti," uvedl Horejš.

Českobudějovický trenér věří, že v následujících dnech se podaří tým o několik hráčů doplnit. Možné příchody s vedením klubu řešil i během dovolené. Na zkoušku zatím přichází z Příbrami útočník Bastian Ayong a ofenzivní záložník Tomáš Froněk, který naposledy působil v druholigové Chrudimi. "Chceme mužstvo posílit a hledáme hráče, kteří budou mít na to, aby nastupovali v základní sestavě. Věřím, že k nám minimálně pět nových fotbalistů přijde," sdělil trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Posílí České Budějovice ostřílený Sivok?

Další akvizice Jihočeši tají, ale spekuluje se o jednom velkém jménu. Do Českých Budějovic by se mohl vrátit bývalý reprezentant Tomáš Sivok, se kterým se potkal ještě ve Spartě Jiří Kladrubský. "Už mu v kabině vedle mě držím místo. Když bude mít čas a náladu, ať přijede," glosoval s úsměvem možnou posilu zkušený obránce.

V listopadu bude Kladrubskému 34 let. S ohledem na věk by ještě několik let mohl fotbal na nejvyšší úrovni hrát. Ale o tom, zda bude pokračovat, nechce rozhodovat sám. "Probereme to s manželkou. Rodina je pro mě hlavní," uvedl Kladrubský. "Těším se. Možná je to můj poslední rok. Hlavně ale zase budeme hrát proti těm nejlepším týmům a na to se opravdu moc těším," dodal.

České Budějovice zatím opustil obránce Matěj Helešic, který se vrací do Baníku Ostrava, odkud na jihu Čech hostoval. Horejš se však nevzdává naděje, že by se Dynamu podařilo Helešice opět získat. "Zájem o něj máme, odehrál tu výbornou sezonu, hodně nám pomohl," řekl Horejš.

Klub se rozloučil také se zkušeným záložníkem Peterem Grajciarem. Podle Horejše by bývalý hráč Příbrami nebo Slavie neměl v týmu takovou roli jako ve druhé lize. Proto se obě strany dohodly na ukončení spolupráce.

Jihočeši absolvují větší část přípravy v domácím prostředí. V plánu mají jen týdenní soustředění ve Frymburku. Během přípravy sehrají sedm zápasů, mimo jiné nastoupí proti mistrovské Slavii nebo prvoligové Příbrami.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články