Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brno je centimetry od sestupu, Jablonec pokračuje v jízdě a přiblížil se pohárům

Už po sedmadvaceti minutách utkání Brna s Jabloncem bylo takřka jasno. Severočeši udeřili v rozmezí šesti minut zásluhou Masopusta a Považance, jenž se prosadil z pokutového kopu a po změně stran završil na konečných 3:0. Brno tak tři kola před koncem ligy dále ztrácí na záchranu šest bodů. Jablonec si zase před středečním pohárovým finále se Slavií pojistil čtvrté místo.

Zklamaný trenér Brna Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brno začalo hodně opatrně, ale jako první přesto zahrozili Ashiru s Kratochvílem. Potom už však diktoval tempo Jablonec. Ve 21. minutě unikl Hübschman a po jeho centru otevřel skóre střelou pod břevno Masopust. Chvíli na to navíc hostujícího Holeše srazil ve vápně Lutonský a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Považanec.

Severočeši se poté zatáhli do obrany a Brno si vypracovalo optickou převahu, ale bez efektu. Naopak Jablonec využíval každou příležitost po zisku míče k rychlým protiútokům. Nejblíže k navýšení náskoku měl ve 29. minutě Doležal, jenž si ale neporadil s brankářem Melichárkem a po Hanouskově úniku hlavičkoval nad břevno.

Po změně stran se ještě Brňané na chvíli vzchopili k aktivnějšímu výkonu, jejich snaha ale končila u soupeřova vápna. Jablonec těžil z jednoduchých akcí po stranách a po jedné z nich přidal v 67. minutě střelou ze dvaceti metrů Považanec třetí gól.

Zbrojovka tak z posledních osmi kol získala jediný bod a zůstala jí pouze teoretická naděje na záchranu. Jablonec udržel čtvrtou příčku a před pátou Spartou má tři kola před koncem náskok jednoho bodu.

Zbrojovka Brno - FK Jablonec 0:3 (0:2)

Branky: 27. z pen. a 67. Považanec. 21. Masopust. Rozhodčí: Královec - Paták, Pochylý. ŽK: Lutonský, Juhar (oba Brno). Diváci: 2216.

Brno: Melichárek - Sukup, Vraštil, Pavlík, Lutonský - Polák - Acosta, Kratochvíl (75. Pilík), Škoda (46. Bazeljuk), Ashiru (28. Juhar) - Růsek. Trenér: Pivarník.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust (82. Diviš), Trávník, Považanec, Jovovič (54. Zelený) - Doležal (73. Chramosta). Trenér: Rada.

Roman Pivarník (trenér Brna): "Naše zápasy se opakují jako přes kopírák. Šli jsme do utkání s odhodláním, aktivně, hráli jsme otevřenou partii. Bohužel soupeř se dostane poprvé v šestnáctce k zakončení a dá nám z toho gól. Za chvíli neuhlídáme unikajícího hráče a je z toho penalta. Když to vezmu zpětně, tak jsme z první střely na branku dostali v posledních utkáních pokaždé branku. Druhá věc je, že soupeři necháváme dost prostoru na to, aby při kvalitě přesně zakončil. Ve druhém poločase jsme chtěli s výsledkem něco udělat. Byli jsme aktivní, ale těžko se prosazujeme před brankou. Centry jsou bochánky a soupeř při takových akcích dokáže vyplnit prostory a solidně bránit. Neprosadili jsme se a navíc dostali z velké dálky ještě třetí gól, kterému opět předcházela naše chyba. Jablonec věděl o našich slabinách, které využil."
Petr Rada (trenér Jablonce): "Chtěli jsme vyhrát, nekoukali jsme se na to, že nás čeká finále poháru. Máme formu a nebyl důvod, abychom něco měnili. Takže jsme nechali stejnou sestavu, která hrála proti Liberci. Hráči byli přesvědčeni o tom, že je jejich cílem naplno bodovat. Na hru Brna jsme se připravili. Věděli jsme, že není soupeř v komfortní situaci. Možná jsme se měli dostat do vedení dříve, šance jsme měli. Ale zaslouženě jsme vstřelili první gól. V tomto počasí si museli hráči hrábnout na dno svých sil. Po poločase jsme se zatáhli. Po krásné střele Považance bylo rozhodnuto. Na straně Brna byla cítit tíha, která se v některých pasážích projevovala v nepřesnostech." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články