Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brabec: S Jarolímem i Řepkou si to možná někdy vyříkáme

Praha – Sobotní program Synot ligy nabízí střetnutí Bohemians a Slavie a asi těžko najít někoho, kdo oba kluby lépe spojuje než Erich Brabec. Vyhrál tituly se Slavií i Spartou, prošel několik zahraničních angažmá a teď táhne obranu Bohemians 1905. V rozhovoru pro Studio fotbal Extra ale přiznal, že zvažuje konec kariéry. Nejen o něm, ale i o svém vztahu ke Slavii, Karlu Jarolímovi, Spartě i fanouškům se rozpovídal v pořadu Studio fotbal extra.

Je nám líto, video expirovalo.
SFE: Erich Brabec o Jarolímovi, Řepkovi i konci kariéry

"Kdo přijde do Sparty nebo do Slavie, tak si to nejde jen odehrát, to prostředí nedovolí, aby si to mohl jen tak odťapat. Tam se musí makat. Nejen v zápase, ale hlavně na tréninku, protože na vaše místo čekají další tři čtyři vlčáci. Dvakrát vám to nevyjde a už tam nejste," popisuje Brabec.

Sedmatřicetiletý obránce zažil angažmá v obou nejslavnějších českých klubech, a proto může srovnávat. "Sparta je Sparta. Ve Slavii je bezpochyby velký tlak, za trenéra Jarolíma byl obrovský, ale myslím si, že ve Spartě je daleko větší," říká Brabec.

Brabec platí za elegána na hřišti i v civilu. "Nikdy jsem nebyl na hřišti raubíř. Spíš jsem působil klidným dojmem. Elegán? To musí posoudit jiní," řekl.

Po vyhazovu pomohla dovolená

K eleganci měl hodně daleko jeho konec ve Slavii. Mohl za něj vyhazov od tehdejšího kouče Karla Jarolíma. "Náročný k sobě, náročný i k nám," mluvil o trenérovi v roce 2009 po zisku titulu. O dva týdny později už ale nebyl hráčem áčka. "Pár dnů po posledním ligovém zápase mi definitivně oznámil, že mě nechce. Druhý den jsem odjížděl s manželkou na dovolenou. Cestou autem do Mnichova jsem byl v takovém rozpoložení, že kdyby nás zastavili policisté, tak tam nedojedeme. Na pedály jsem šlapal až moc. Ale deset dnů na dovolené s manželkou mi pomohlo," popsal.

Překvapivý odchod v něm neustále je. "Pozdravíme se, ale na pivo spolu nepůjdeme. I když do budoucna si možná sedneme a řekneme k tomu daleko více," dodal.


Zanedlouho přišel přestup do Sparty po návratu z Turecka. Nabídku z Letné obdržel už v čase, kdy kapitánoval ve Slavii. "První nabídka Sparty přišla už v lednu, kdy jsem prodlužoval smlouvu v Edenu, ale jako kapitán Slavie jsem si to nedokázal představit, že odejdu právě tam. Byla to hodně lukrativní nabídka. Zůstal jsem i kvůli lidem jako je Petr Doležal, hráčům v kabině nebo Karel Jarolím," prozradil.

Překvapivě pak neměl problém s fanoušky. Pomohlo prý i zastání od miláčka fandů Tomáše Řepky, který ho však později ve své autobiografii označil za "křivej charakter". "Nevím, co k tomuhle Tomáše přimělo. Od té doby jsem s ním nebyl v kontaktu, nemá smysl to řešit, když tu teď není. Vyříkám si to sám," okomentoval kauzu.

Další změna může v jeho kariéře přijít už v zimě. A velká. "Na obleky mám ještě čas, ale od ledna to může být jinak. Fyzicky se na to (pokračování v lize) cítím, ale hlava už říká něco jiného. Mám dvě holčičky a manželka už se také chce realizovat. Nějaké rozhodnutí budu muset přijmout. Jaké ukáže až čas," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články