Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Boleslav je zpátky na vítězné vlně, poradila si s Bohemians

Mladá Boleslav – Jízda Bohemians novou sezonou se postupně začíná zadrhávat. Klokani prohráli s Mladou Boleslaví na jejím hřišti 0:1 a nebodovali už potřetí v řadě. Naopak Středočeši po dvou porážkách – s Plzní a Spartou – konečně zvítězili. Utkání rozhodl jedinou brankou Francouz Mickaël Tavares.

Fotbalisté Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Domácí fotbalisty přivedl na hrací plochu kapitán Magera, který nastoupil v základní sestavě poprvé od úvodního kola. Na začátku však byli nebezpečnější Bohemians. V sedmé minutě jim mohl zajistit vedení Bratanovič, ale jeho sólo zakončené střelou na vzdálenější tyč gólman Hruška vyrazil.

Tentýž hráč ohrozil jeho bránu i v 27. minutě po Mikušově dlouhé přihrávce, proti které nejprve boleslavský gólman vyběhl, ale pak si cestu rozmyslel a Bratanovič z ostrého úhlu přestřelil.

Středočeši otevřeli skóre z nenápadné akce po půlhodině hry. Tavares si naskočil na Bartlovu standardku, hlavou prostřelil brankáře Švengera a po 221 minutách utnul boleslavskou sérii bez gólu. Francouzský středopolař se v české lize trefil po šesti letech, naposledy ještě za Slavii skóroval proti Spartě.

Náskok svěřence trenéra Jarolíma uklidnil. I ve zbytku prvního poločasu měli územní převahu, Ščuk ale v nadějné pozici nepotrestal Csehovu chybu při rozehrávce. V podobném tónu nastoupili domácí i po přestávce. Hned zkraje druhého poločasu byl nebezpečný Bartův centr i následný roh, po němž Švenger musel vyboxovat míč před Ščukem.

Kouč Bohemians Pivarník po hodině hry zareagoval na nepříznivý vývoj střídáním. Nepříliš výrazného Mikuše nahradil Lietava a hosté se čím dál více dostávali do hry, zatímco na boleslavský tým se místy snášela nespokojenost necelých tří tisíc diváků.

Výraznější šance však scházely, s Radovou ránou doprostřed branky Hruška neměl problém. V bojovném závěru se už nic důležitého nestalo. Mladá Boleslav tak doma porazila klokany v pátém z šesti utkání v nejvyšší soutěži. 

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0) Branka: 30. Tavares. Rozhodčí: L. Kovařík - Blažej, Urban. ŽK: Skalák, Tavares - Bratanovič, Krch. Diváci: 2708.

Mladá Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Skalák, Ščuk, Tavares, Bartl (80. Zahustel) - Ďuriš (73. Šisler), Magera (71. Wágner). Trenér: K. Jarolím.

Bohemians: Švenger - Pauschek, Cseh, Krch, Šírl - Moravec, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (59. Lietava). Trenér: Pivarník. 

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Odehráli jsme těžký zápas s dobrým koncem. Do utkání jsme vstoupili celkem slušně, ale pár nepřesností nás rozhodilo. Bohemka byla nepříjemná dopředu, v přechodové fázi hrála jednoduše a rychle. Vedení nás uklidnilo, ale je škoda, že nám rozhodčí v závěru poločasu po rozehrané standardce přerušil hru. Dostali jsme se do zajímavé pozice. Ve druhém poločase jsme si vytvářeli slibné situace přes strany, ale ve finální fázi jsme s nimi nedokázali dobře naložit. S přibývajícím časem se na naše kopačky vkrádala nervozita a v tom stavu jsme utkání dohráli. Se třemi body jsme spokojení, ale výkon nebyl ideální. Bohemka mohla udeřit kdykoliv, měla poměrně dost standardních situací. Mrzí mě spoustu situací, při kterých jsme mohli jít rychle dopředu, ale místo toho jsme zpomalili nebo o míč přišli."

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Musím říct, že po domácím utkání proti Liberci jsme tentokrát v Mladé Boleslavi odehráli výborný zápas, ale s nepříznivým výsledkem pro nás. Soupeř po jednoduché situaci v prvním poločase dokázal skórovat. My pak měli ve druhé půli několik situací, které jsme nedokázali vyřešit. Nedokázali jsme využít šance ani standardní situace. S výkonem musím být spokojený, s výsledkem bohužel nikoliv." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články