Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Boleslav chce v Edenu zatopit Slavii, Sparta nemíní s Bohemians 1905 zaškobrtnout

Předposlední kolo podzimní části má na programu nejvyšší fotbalová soutěž. Obhájce titulu Slavia i Sparta se po postupu do play-off Konferenční ligy představí v 18. dějství doma. Vedoucí vršovický celek přivítá Mladou Boleslav, Letenští jdou na Bohemians 1905. Druhá Plzeň hostí Liberec a čtvrté Slovácko čeká souboj na hřišti nováčka z Hradce Králové.

zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia si zajistila start ve vyřazovací fázi evropských pohárů po remíze 1:1 na Olympijském stadionu v Berlíně proti Unionu. Červenobílí od srpna 2018 doma v lize v 58 duelech za sebou neprohráli a zvítězili tam ve všech osmi zápasech této sezony nejvyšší soutěže. Mladou Boleslav zdolali v jedenácti ligových zápasech po sobě.

"I když nás čeká mimořádně těžký soupeř, tak proti němu budeme chtít uspět o poznání lépe než v srpnu, kdy jsme se Slavií doma prohráli 0:2," řekl trenér Středočechů Karel Jarolím, který v minulosti za Slavii hrál a jako kouč ji dovedl ke dvěma titulům v letech 2008 a 2009.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Union Berlín - Slavia Praha

Sparta ve čtvrtek zdolala kodaňské Bröndby 2:0 a do EKL se přesunula z třetího místa ve skupině Evropské ligy.

"Bröndby jsme zvládli, teď je na řadě liga. Kdo chce hrát o nejvyšší příčky, stejně musí vyhrávat. Jakékoliv zaškobrtnutí je vidět," uvedl sparťanský trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci ztrácí na Slavii z třetího místa pět bodů. V posledním vzájemném domácím zápase s Bohemians letos v lednu prohráli po 15 utkáních a poprvé od září 1996 (0:1).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Bröndby Kodaň

Plzeň doma v lize neprohrála 17 zápasů za sebou od únorové porážky s Libercem. Osmý Slovan vyhrál v pěti z posledních šesti kol. "Liberec po takovém rozpačitém rozjezdu a výměně trenéra pod Lubošem Kozlem určitě předvádí velmi slušné výkony. Je produktivní a sbírá body," prohlásil asistent trenéra Plzně Pavel Horváth.

Šestý Hradec Králové v mladoboleslavském azylu, kde hraje domácí ligové zápasy, už osmkrát za sebou nenašel přemožitele. Slovácku se po posledních dvou porážkách vzdálilo čelo tabulky na devět bodů.

"Zůstáváme v klidu. Samozřejmě jsme si duel s Plzní (1:2) rozebrali a zanalyzovali. Vycházíme z toho, že jsme měli velkou část zápasu hru pod kontrolou, byli jsme aktivní, dobře jsme se pohybovali. Chceme na to navázat a přidat k tomu větší důslednost v obranné fázi," konstatoval asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Pátá Ostrava se představí v pražském Ďolíčku proti Pardubicím, které tam nezvítězily šestkrát po sobě, dvě z posledních tří kol a obě venku ale vyhrály. "Pardubicím nevyšel začátek sezony tak jako vloni, ale v posledních čtyřech zápasech se herně i výsledkově zvedly. Kádr mají relativně pořád pohromadě a určitě podle mě v soutěži patří k tomu lepšímu," podotkl asistent trenéra Baníku Jan Baránek.

Desáté České Budějovice čeká doma devátá Olomouc. Sigma vyhrála jediný z posledních osmi ligových duelů s Jihočechy, poslední tři vzájemné zápasy v nejvyšší soutěži skončily remízou.

Dvanáctý Jablonec po čtvrteční prohře v Kluži 0:2 a konci v Evropské konferenční lize vyzve doma předposlední Teplice. Jablonec minule v lize vyhrál po devíti kolech, Teplice dokonce po dvanácti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kluž - Jablonec

Třináctý Zlín se střetne s poslední Karvinou. "Ševci" nevyhráli v lize čtyři kola po sobě, Slezané v nejvyšší soutěži naplno nebodovali v 18 duelech v řadě a jako jediní v této sezoně nejvyšší soutěže nezvítězili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články