Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians získali posilu do obrany. Z Jihlavy přichází německý bek Schumacher

Defenziva Bohemians 1905 se rozroste o nového člena. Pražané získali z druholigové Jihlavy německého obránce Tilla Schumachera. Dvacetiletý levý bek po přestupu podepsal smlouvu na tři roky.

Till Schumacher z Jihlavy (vlevo) a Milan Petržela z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Odchovanec Essenu a Dortmundu přišel do Jihlavy v lednu a zařadil se mezi opory, když odehrál všech 14 zápasů. Sestupu z první ligy však nezabránil. Nadále chtěl ale hrát v nejvyšší soutěži a z několika nabídek si vybral tu z Vršovic.

"Z nabídky klokanů jsem měl nejlepší pocit, cítil jsem ze strany Bohemians velký zájem. Nemohu se dočkat chvíle, kdy obléknu nový dres. Můj zájem umocnila i vynikající atmosféra zápasů v Ďolíčku a skvělí fanoušci. Zároveň mne těší, že pokračuje mé fotbalové působení v Česku, kde se cítím velmi dobře, a dokážu si představit, že zde strávím delší čas kariéry," řekl Schumacher.

Fotbalista schopný hrát i na stoperu či na levém kraji záložní řady získal s akademií Borussie Dortmund jako kapitán dva dorostenecké tituly. Schumacher si připsal i sedm startů za reprezentační osmnáctku a dvacítku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články