Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians šilhají po pohárech, Dukla potřebuje poprvé vyhrát venku

Utkání dvou týmů, které praktikují dva zcela odlišné, ale zato progresivní herní styly, spolu odehrají Bohemians a Dukla. V malém pražském derby chce tým z Julisky poprvé vyhrát doma i proto, aby se odpoutal z bojů o záchranu, kterým se nebezpečně přibližuje. Klokani zase chtějí ještě zabojovat o poháry. Zápas sledujte od 20:05 na ČT sport.

Utkání Bohemians - Dukla
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Očekávají se opět teploty pod nulou, takže podmínky a terén nebudou ideální, a stále není stoprocentně jisté, zda utkání nebude muset být odloženo.

Bohemians mají Dukle co vracet, jelikož prohráli poslední tři vzájemné zápasy. "My u nich naposledy prohráli po vyrovnaném průběhu, ačkoliv výsledek (0:2) hovoří jasně. Dostali jsme branku ze standardní situace, pak jsme hráli s míčem a v závěru nás potrestali z rychlého protiútoku. Tým Dukly je trochu jiný, ale stále se snaží předvádět stejný fotbal," řekl trenér Bohemians Martin Hašek.

"Brankář Rada umí hrát dobře nohama. V defenzivě je zkušený Jiránek. Na krajích obrany Kušnír s Podaným, kteří umí dobře odcentrovat. Navíc jsem je ještě trénoval ve Spartě. V útoku je nebezpečný Jan Holenda, jehož fanoušci Bohemky již znají z jeho působení z minulé sezony. My ale půjdeme do derby s jasným cílem zvítězit," prohlásil Hašek, jehož svěřenci doma prohráli jen jednou z posledních deseti utkání.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast i o uplynulém vršovickém derby

Oba celky v minulém kole prohrály 0:1, Dukla dokonce v posledních třech kolech vybojovala jediný bod. V Ďolíčku se pokusí zlomit venkovní trápení z této sezony - mimo Julisku získala jen tři body a naposledy vyhrála v květnu v Teplicích.

"Bohemka hraje takový běhavý, poctivý fotbal a moc gólů nedostává. Je pravda, že také moc gólů nedávají, ale umí vyhrát 1:0 a leckdy je to odmění. V Ďolíčku je to vždycky těžké, je to takový specifický stadion, tribuny jsou blízko a diváci je hodně podporují. Ten zápas bude hodně těžký," tuší útočník Dukly Štěpán Koreš.

Náročné utkání očekává i vzhledem k podmínkám také kouč Dukly Jaroslav Hynek. "Každý zápas je těžký a v tak chladném počasí na těžkém terénu s ještě více nástrahami. Věřím, že navážeme spíše na výkon ze Zlína, dáme do zápasu srdce a zvládneme co nejlépe bodovat," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články