Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bohemians chtějí v dolíčku urvat první body, v cestě stojí Příbram

Praha – První liga se konečně vrací do Ďolíčku. V páteční předehrávce 3. kola se totiž Bohemians Praha 1905 představí na svém stadionu v Gambrinus lize poprvé od května 2010 a v souboji s Příbramí se pokusí získat první body v sezoně. Cílem Pražanů je napravit nevydařený start do soutěže v podobě dvou pětigólových porážek. Ve druhém pátečním utkání přivítá Jihlava dalšího nováčka ze Znojma.

Klokani mají za sebou jeden z nejhorších vstupů do sezony v historii české ligy. Po prohře 0:5 v Plzni nezvládli ani zápas v Brně a prohráli 1:5. Proti Příbrami tak mají co napravovat. "Nálada v týmu odpovídá tomu, jak špatně jsme do ligy vstoupili. Je na nás, jak se z toho oklepeme. Děláme vše pro to, aby to v pátek bylo jiné," řekl trenér Jozef Weber. "Neznám lepší způsob motivace, než že budeme hrát doma, před našimi fanoušky v Ďolíčku," dodal.

Stadion v Ďolíčku byl dlouho pro první ligu nezpůsobilý, přes léto však vedení klubu provedlo potřebné úpravy včetně vyhřívání trávníku a v pátek už bude připraven hostit ligový zápas. Hráči si nový trávník poprvé vyzkoušeli ve středu.

Trenér Příbrami František Straka očekává, že právě domácí prostředí dodá soupeři sílu. "Vysoké porážky Bohemky mě vůbec nezajímají. Jestli si někdo myslí, že u nich vyhrajeme 3:0, tak to se mýlí. Bude to velký boj, náročný na psychiku," míní Straka, jehož hráči mají z úvodních dvou kol jediný bod.

Souboj o první vítězství i v Jihlavě

Také druhý páteční duel nabídne zápas, ve kterém se oba protivníci poperou o první vítězství. Především Jihlava potřebuje zabrat, jelikož je spolu s Olomoucí a Bohemians jediným týmem bez bodu. "Nováček ze Znojma měl dobrý vstup do ligy, který připomíná naše loňské výsledky. Po nevydařeném startu se musíme zlepšit v obranné i útočné fázi. Inkasovali jsme zbytečné góly ze standardních situací a z rychlých brejků. Chceme jít za vítězstvím a prosadit se nátlakovou hrou," řekl trenér Vysočiny František Komňacký.  

Naopak kouč Znojma Leoš Kalvoda by byl prý spokojen i s tím, kdyby i třetí zápas skončil pro nováčka remízou. "Bod bych bral, protože nás čeká těžký zápas. Už proto, že Jihlava musí zvítězit a má oproti nám zkušenější tým," dodal Kalvoda. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články