BLOG: Slavia táhne za titulem, ale Bořilův loket ji mohl mrzet

Liga je teprve v polovině, přesto už se zdá, že je hotovo. Vždyť se někoho zeptejte, kdo bude mistrem. I když trenér Jindřich Trpišovský říká, že "nic není rozhodnuto, zápasů je ještě hodně, nesmíme koukat na náskok, zvládat zápasy, které přijdou, a rozdávat radost z fotbalu," málokdo pochybuje, že červenobílá síla tuhle šanci pustí. Zvlášť poté, co si i rozjetý Jablonec odvezl z Prahy tři góly a Slavia v sezoně zůstává dál neporažená, když ztratila body jen za dvě remízy.

V Edenu se ale setkaly dva světy. Jablonec, který každý rok prodává hráče, aby měl na přežití, a trenér Petr Rada přesto nějak záhadně dokáže tým motivovat a nastavit do vítězného módu. Zatímco jeho sok na lavičce Slavie může mít, na koho si v lize ukáže. Takže zatímco Rada hraje s tím, co má, Trpišovský s tím, co chce.

Tím rozhodně nijak nesnižuji kvalitu strůjce slávistického obrození, jen konstatuji, jaká situace v obou klubech panuje.

Koneckonců i Rada po zápase v klidu uznal kvalitu soupeře a chválil jeho hru. "Slavia je u nás dominantní, poradí si s každým," konstatoval. Ovšem taky uznal: "První dvě branky jsme jim darovali našimi chybami." A já přidám: třetí pak padla po nešťastné teči stopera Martince, který poslal balon do sítě mimo možnosti gólmana Hanuše.

Kromě toho měla Slavia i další příležitosti, ty však nevyužila. Stejně jako jablonecký Doležal, který za stavu 0:1 trefil hlavou břevno. A krátce poté kapitán Slavie Bořil zasáhl v souboji loktem do hlavy Jovoviče, za což rozhodčí většinou vylučují. Jenže sudí Orel sice pískl faul, ale nedal ani žlutou kartu.

Kdyby k tomu došlo, měla by Slavia určitě víc práce ubrzdit rozjetého soupeře, a kdyby to nedokázala, mohla by místo dvanáctibodového náskoku vést najednou "jen" o šest bodů a pak by se opravdu dalo hovořit o tom, že nic není rozhodnuto.

Ovšem na kdyby se nehraje a život není divadlo stylu Laterna Magica, v němž diváci rozhodovali o maličkostech, které drobně změnily příběh, jenž pak ale pokračoval úplně jinak.

Mýlit se je lidské a rozhodčí je taky přece jen člověk. Tomu ovšem od dob vlády Romana Berbra ve fotbale vezdejším nikdo moc nevěří. Kromě toho by to Slavia ve stávající formě možná i tak uhrála, ale nikdo by nemohl hledat jakékoliv kdyby...

Jen mě překvapilo, že ani bouřlivák Rada se k tomuhle momentu po zápase nijak nevracel.

Zkrátka, je to pryč. Zůstal jen fakt, že jablonecká série skončila, zatímco ta slávistická pokračuje. Trpišovského tým vede o parník, který pluje jednoznačně k obhajobě titulu. Jen mi to v době videa přijde minimálně divné a jsem moc zvědavý, jak to zhodnotí komise rozhodčích.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články