Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP v boulderingu 2024

Baník uhrál remízu s Poznaní, Slavia porazila Queens Park Rangers

Přípravné období pokračuje a prvoligové celky nezahálejí. Fotbalisté Ostravy na závěr soustředění v Polsku zachránili remízu 1:1 s Poznaní. Mladá Boleslav doma s Vlašimí ztratila dvoubrankový náskok a nečekaně prohrála 2:3. Hradec Králové naopak jiného druholigového soupeře Táborsko porazil 3:0. Slavia na závěr soustředění v Rakousku porazila 3:0 Queens Park Rangers. Slovácko zahájilo herní kemp v Rakousku porážkou 1:2 s Olympiakosem Pireus. 

Ewerton v dresu Baníku
zdroj: facebook.com/fcbanik.cz

Olympiakos si v prvním dějství vytvořil náskok po dvou El Arabiho trefách. Ve 49. minutě snížil Juroška, ale více už Slovácko nezvládlo a v pátém přípravném utkání poprvé prohrálo. Mužstvo z Uherského Hradiště na soustředění ještě změří síly s druholigovým německým Kielem a rakouským mistrem Salcburkem.

Pardubice proti druholigové Dukle neudržely poločasový náskok a prohrály 1:2. Branku Východočechů vstřelil Vojtěch Patrák, čerstvá akvizice ze Sparty. Prvoligový nováček z Karviné zvítězil nad Ružomberokem 1:0 díky zásahu Luckyho Ezeha z deváté minuty. České Budějovice na úvod soustředění v Rakousku podlehly Riedu 0:1.

Lech Poznaň poslal do vedení v duelu s Ostravou v závěru prvního poločasu bývalý hráč Karviné nebo Plzně Adriel Ba Loua. Baník odpověděl až v 89. minutě zásluhou Matěje Šína. Slezané tak zakončili polské soustředění s bilancí dvou výher a remízy.

Mladá Boleslav vedla na začátku druhé půle 2:0 po penaltě Matěje Pulkraba a brance Tomáše Ladry. Vlašim ale poté během 33 minut vstřelila tři góly, dva z nich Martin Šubert. Středočeši v přípravě pod novým trenérem Markem Kuličem poprvé prohráli, minule remizovali 4:4 s druholigovou Duklou.

Hradec dále bez porážky

O královéhradecké branky se v Písku postarali Daniel Vašulín a Jakub Rada z pokutových kopů, hlavou se prosadil Ladislav Krejčí. Bývalý reprezentant se za východočeský tým trefil poprvé od letního příchodu ze Sparty. "Votroci" v přípravě udrželi neporazitelnost.

Konfrontaci s druholigovým soupeřem zvládl vítězně i Zlín, který porazil Prostějov 2:1 po obratu v závěru. Za mužstvo trenéra Pavla Vrby skórovali Lukáš Hrdlička a Lukáš Bartošák z penalty. "Ševci" rovněž v letní přípravě ještě neprohráli.

Teplice v Modré zdolaly třetiligové Ústí nad Labem 2:1. Branky "sklářů" zaznamenali po změně stran Jásir Muhammad a Abdallah Gning. Tepličtí i ve třetím přípravném duelu vyhráli o gól.

Slavia stále vítězí

Slavia na závěr soustředění v Rakousku porazila Queens Park Rangers 3:0 a vyhrála i čtvrtý zápas letní přípravy. Proti anglickému druholigovému soupeři se v Rohrbach-Bergu trefili Lukáš Provod, Oscar Dorley a Mick van Buren.

"Hrát s anglickým týmem pro nás byla skvělá zkušenost, takové zápasy se nenaskytnou každý den. Všechna přátelská utkání, která jsme v Rakousku odehráli, byla velmi kvalitní. Ze všech jsme navíc vyšli vítězně, je to fajn základ pro nadcházející sezonu," řekl reprezentační záložník Provod.

Pražany poslal do vedení ve 14. minutě Provod, který z přímého kopu prostřelil zeď i brankáře Jordana Archera. Hned za tři minuty zvýšil Oscar pohotovou střelou po Douděrově přihrávce. V 67. minutě chladnokrevně zakončil brejk van Buren a uzavřel skóre.

"Máme za sebou soubojové utkání, které jsme měli díky dobrému výkonu pod kontrolou. Soupeře jsme do ničeho nepustili a zaslouženě jsme vyhráli," uvedl Provod.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v pátek zvítězili 4:1 nad slovenskou Podbrezovou, předtím zdolali 2:1 úřadujícího polského mistra Čenstochovou i izraelského šampiona Maccabi Haifa. V generálce na nový ročník slávisté příští týden v neděli přivítají třetiligové Drážďany.

Výsledky přípravných utkání

Slavia Praha – Queens Park Rangers 3:0 (2:0)
Branky: 14. Provod, 17. Oscar, 67. Van Buren.
Sestava Slavie: Kolář – Holeš, Ogbu, Vlček – Douděra (69. David Pech), Provod (75. Hronek), Oscar (69. Ogungbayi), Schranz – Lingr – Van Buren (69. M. Jurásek), Chytil (69. Konečný). Trenér: Trpišovský.

FK Mladá Boleslav – Vlašim 2:3 (1:0)
Branky: 40. Pulkrab z pen., 46. Ladra – 53. a 78. Šubert, 86. Šimeček.
Sestava M. Boleslavi: Trmal (61. Mikulec) – Kostka (61. Kadlec), Karafiát (61. Donát), Suchý (61. Šimek), Suchomel (61. Fulnek) – Mareček (61. Žitný), Sakala (61. Král), Matějovský (61. Kodad), Mašek (46. Ladra) – Jawo (61. Vojta), Pulkrab (46. Hilál). Trenér: Kulič.

FC Hradec Králové – Táborsko 3:0 (2:0)
Branky: 12. Vašulín z pen., 34. Krejčí, 81. Rada z pen.
Sestava Hradce I. poločas: Zadražil – Čech, Ševčík, Leibl – Gabriel, Kodeš, Smrž, Krejčí – Juliš, Vašulín, Pilař.
Sestava Hradce II. poločas: Bajza – Čech, Smrž, Klíma – Harazim, Rada, Kučera, Pudhorocký – Horák, Šašinka, Koubek. Trenér: Weber.

Lech Poznaň – Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 41. Ba Loua – 89. Šín.
Sestava Ostravy I. poločas: Markovič – Blažek, Bitri, Lischka – Juroška, Tetour, Kaloč, Ewerton, Šehič – Tanko, Almási.
Sestava Ostravy II. poločas: Markovič – Ndefe, Bitri, Lischka, Šehič (74. Madleňák) – Buchta, Šín, Kaloč (61. Boula), Rigo (61. Tetour), Ewerton – Almási (74. Jaroň). Trenér: Hapal.

FC Zlín – 1. SK Prostějov 2:1 (0:1)
Branky: 83. Hrdlička, 87. Bartošák z pen. – 36. Cienciala.
Zahajovací sestava Zlína: Rakovan – Polášek, Simerský, Kolář, Čelůstka – Fantiš, Tkáč, Hellebrand, Švach, Dramé – Ndiaye. Trenér: Vrba.

FK Teplice – FK Ústí nad Labem 2:1 (0:0)
Branky: 56. Jásir, 60. Gning – 90. Kroupa.
Sestava Teplic: Grigar (46. Mucha) – Knapík, Chaloupek (63. Cykalo), Mičevič (63. Dramé) – Radosta (63. Bílek), Jukl (63. Křišťan), Mareček (63. Havelka), Krsmanovič (63. Trnovec) – Trubač – Jásir (63. Fila), Gning (63. Vachoušek). Trenér: Frťala.

SV Ried – Dynamo České Budějovice 1:0
Branka: 58. Schmerböck.
Sestava Č. Budějovic: Šípoš (90. Andrew) – Čoudek (66. Jungbauer), Havel (66. Králik), Sladký (46. Broukal) – Pařízek (66. Čmelík), J. Hora (66. Matouš Nikl), V. Hora (66. Hák), Suchan (66. Hellebrand), Bastl (66. Šimoník) – Matoušek (66. Hais), Ondrášek (66. Adediran). Trenér: Marek Nikl.

FK Pardubice – Dukla Praha 1:2 (1:0)
Branky: 44. Patrák – 53. Červenka, 79. Šebrle.
Sestava Pardubic: Kinský (46. Šmíd) – Surzyn (75. Sedláček), Halinský (75. Hanč), Icha (75. Tecl), Helešic (75. Brdička) – Vacek (61. Šimek), Tischler (75. Jarkovský), Hlavatý (61. Míšek), Patrák (61. Huf), Pikul (61. Kurka) – Krobot (61. Zlatohlávek). Trenér: Kováč.

Karviná – Ružomberok 1:0 (1:0)
Branka: 9. Ezeh.
Sestava Karviné I. poločas: Ciupa – Čurma, Svozil, Žídek, Mikuš – Boháč, Budínský – Memič, Bartl, Papalele – Ezeh.
Sestava Karviné II. poločas: Neuman – Hošek, Traoré, Krčík, Antovski – Žák, Moses – Franko, Málek, Rezek – Adeleke. Trenér: Hejdušek.

1. FC Slovácko – Olympiakos Pireus 1:2 (0:2)
Branky: 49. Juroška – 29. a 44. El Arabi.
Sestava Slovácka: Heča – Doski (60. Kalabiška), Hofmann, Kadlec, Reinberk – Kim Sung-pin (75. Holzer), Trávník (60. Daníček), Havlík, Petržela (60. Sinjavskij) – Juroška (75. Brandner), Mihálik (60. Vecheta). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články