Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

A zase lob jako proti Španělům. Říkal jsem, že to trefím i za Spartu, byl rád Kuchta

Útočníka pražské Sparty Jana Kuchtu těšilo, že v utkání na hřišti Hradce Králové dal vzpomenout gólovým lobem na podobný počin z loňského duelu Ligy národů proti Španělsku. Šestadvacetiletý fotbalista v 11. kole první ligy zpečetil vítězství Pražanů 3:1 a zaznamenal pátý zásah v probíhající sezoně nejvyšší soutěže. Obhájci titulu i díky němu zůstali v čele tabulky před nadcházející reprezentační přestávkou.

Sparťanský kouč Brian Priske udělal oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy na hřišti Betisu Sevilla (1:2) šest změn v základní sestavě. Na lavičce začal i Kuchta, jenž ale po čtvrthodině nahradil zraněného Lukáše Haraslína a záhy byl u první trefy Adama Karabce.

"Musel jsem do toho skočit, rychle se chytit. Můj druhý nebo třetí dotyk s míčem byla hned asistence, to pro mě osobně bylo hodně důležité," prohlásil Kuchta.

Karabec přidal druhý gól v 34. minutě a Letenští kontrolovali zápas navzdory tomu, že hráli od 19. minuty bez vyloučeného Victora Olatunjiho. V 64. minutě snížil Václav Pilař, o sedm minut později ale Kuchta vyřešil brejk lobem podobně jako loni v červnu v zápase se Španělskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Získali jsme balon na vlastní polovině a stopeři mě nezachytili. Když si dám dobrý první dotyk, jsem v náběhu a gólman jde z brány, je tohle zakončení moje první vize. A myslím si, že to mám velmi dobré. Když budou gólmani takhle vybíhat, tak je budu pořád lobovat," usmíval se sedmnáctinásobný reprezentant.

"Zkouším to i na tréninku, jsou kolem toho takové srandičky. Říkal jsem spoluhráčům, že takový gól dám i ve Spartě. Samozřejmě si mě hned dobírali, když jsem dneska střídal," podotkl nejlepší ligový střelec sezony 2020/21 spolu s Adamem Hložkem.

Kuchta zápas nedohrál, v 84. minutě ho nahradil Václav Sejk. Z výsledku i gólu měl o to větší radost, že na novém královéhradeckém stadionu uspěl před zraky své rodiny a přátel. "V Hradci mám spoustu přátel, i nejlepší kamarády. Rodina je půlka z Pardubic, půlka z Jičína. Znám tady spoustu lidí, občas sem zavítám. Motivace, abych se ukázal před přáteli a širší rodinou, je obrovská. Užíval jsem si to," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články