Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

0:6. Arsenal se při Wengerově jubileu zesměšnil na hřišti Chelsea

Londýn - Na výroční 1000. zápas Arséna Wengera na lavičce Arsenalu se jen tak nezapomene. Hosté na Stamford Bridge prohrávali v sedmé minutě již o dva góly, nakonec jich dostali po otřesném výkonu šest. Spolu s prohrou 8:2 na hřišti Manchesteru United tak jde o nejtěžší porážku Arsenalu pod vedením francouzského trenéra. Vysoké výhry si v dalších zápasech připsal Liverpool i Manchester City.

Arséne Wenger
zdroj: PA autor: Nick Potts

Arsenal znovu nevstoupil dobře do venkovního utkání, jehož výkop byl těsně po poledni. V průběhu letošní sezony vyhořel podobně již na hřišti Manchesteru City (3:6) či s Liverpoolem (1:5). Rozehrávka hostí byla velmi zbrklá, hráči působili na hřišti letargicky a již během prvních minut museli dohánět náskok Chelsea.

Ve čtvrté minutě se po ztrátě na polovině hřiště dostal do úprku Eto'o s Schürrlem a první jmenovaný se prosadil střelou ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později se pak trefil i německý útočník, který využil podobného zaváhání hostí. V obou případech přitom krajní beci Arsenalu byli vysunuti příliš vysoko a nevraceli se vypomáhat obraně.

V 17. minutě pak již bylo v podstatě rozhodnuto. Po zmatcích v pokutovém území Arsenalu vystřelil Hazard a míč, který již patrně stejně mířil vedle levé Szczesného tyče, rukou v akrobatickém zákroku zasáhl na brankové čáře Oxlade-Chamberlain. Vyloučen však byl omylem Kieran Gibbs. Nařízenou penaltu pak proměnil sám Hazard. Do konce poločasu se pak ještě prosadil z dalšího protiútoku Oscar.

Petr Čech: "Místo toho, aby šel do vedení Arsenal, tak dvakrát inkasovali, a to je srazilo. Nás to naopak posadilo na koně. Když jsme za chvíli přidali z penalty třetí gól a Arsenal šel do deseti, bylo hotovo. Byl to zápas o šest bodů a my jsme ho zvládli úplně skvěle. Všichni měli velkou radost, ale zatím není co slavit. Je to jen jeden zápas a ještě není konec sezony."

Wenger v poločasu za stavu 0:4 nezvykle využil všechna střídání, po první změně již v průběhu poločasu ze hřiště poslal ještě Koscielného a Oxlade-Chamberlaina, místo nich na hřiště přišli Jenkinson a Flamini. Arsenal sice působil na hřišti o malý kus lépe, stejně však nezabránil dalšímu přísunu gólů. Oscar po šestašedesáti minutách využil další ztracené přihrávky Arsenalu a zpoza pokutového území zamířil přesně za Szczesného záda. Poslední gól přidal po úprku za obranu hostů střídající Mohamed Salah.

Cardiff - Liverpool
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Suárez hattrickem pomohl Liverpoolu na hřišti Cardiffu

Další konkurenti Chelsea v boji o titul se nenechali střelecky zahanbit: Liverpool triumfoval v Cardiffu 6:3, když polovinu jeho branek zařídil Luis Suárez. Nejlepší kanonýr ligy tak posunul svou bilanci už na 28 zásahů v sezoně. Za "Reds" celkem nasázel už 66 ligových gólů, a v klubové historii tím překonal Španěla Torrese. Nyní před ním zůstávají jen legendy Anfield Road Fowler, Owen a Gerrard.

Na třetí místo se o bod před Arsenal posunul Manchester City po jasné výhře nad posledním Fulhamem 5:0. Hattrickem se blýskl Yaya Touré, přičemž dvě branky nastřílel z penalt. Oproti Liverpoolu má Manchester City dva zápasy k dobru, Chelsea odehrála dokonce o tři utkání více než úřadující vicemistr.

Klubovými střeleckými tabulkami šplhá také Rooney, který v útoku Manchesteru United plně zastoupil zhruba na měsíc zraněného Van Persieho. Dvěma trefami zajistil obhájcům titulu výhru nad West Hamem 2:0, byly to jeho góly číslo 210 a 211 a v historickém pořadí je třetí. Na klubový rekord Bobbyho Charltona nyní ztrácí 38 zásahů.

A jeho první gól byl mimořádný: Rooney si všiml, že gólman Adrian stojí hodně před brankou a z poloviny hřiště jej přeloboval. V ochozech stadionu parádní ráně ze 45 metrů tleskal i David Beckham, který kdysi sám podobný gól za United vstřelil. To se ale klub pohyboval na jiných místech, na příčky alespoň pro Evropskou ligu mu pořád scházejí tři body.

Tottenham otočil duel se Southamptonem

Do utkání mezi Tottenhamem a Southamptonem vstoupili lépe hosté a v 19. minutě otevřel skóre Jay Rodriguez, kterému přihrál brankář Artur Boruc. Ten si připsal asistenci jako čtvrtý gólman v této sezoně Premier League. O devět minut později zvýšil záložník Adam Lallana, který využil zaváhání defenzivy "Kohoutů".

Tottenhamu se podařilo okamžitě snížit, když obránce Nathaniel Clyne nedokázal odkopnout míč, který do branky pohotově umístil dánský záložník Eriksen. Tentýž hráč vyrovnal na začátku druhé půle po přesném pasu Roberta Soldada. V 92. minutě utkání rozhodl střídající Islanďan Sigurdsson přízemní střelou zdálky.

Tottenham poskočil na páté místo, které zajišťuje účast v Evropské lize. Šestý Everton ale ztrácí pouze dva body a má dva zápasy k dobru.

Výsledky: Chelsea - Arsenal 6:0 (42. a 66. Oscar, 5. Eto'o, 7. Schürrle, 17. Hazard z pen., 71. Salah), Cardiff - Liverpool 3:6 (9. a 88. Mutch, 25. Campbell - 16., 60. a 90.+6 Suárez, 41. a 54. Škrtel, 75. Sturridge), Everton - Swansea 3:2 (20. Baines z pen., 53. Lukaku, 58. Barkley - 33. Bony, 90.+2 Williams), Hull - West Bromwich 2:0 (31. Rosenior, 38. Long), Manchester City - Fulham 5:0 (26. z pen., 54. z pen. a 65. Touré, 84. Fernandinho, 88. Demichelis), Newcastle - Crystal Palace 1:0 (90.+4 Cissé), Norwich - Sunderland 2:0 (20. Snodgrass, 32. Tettey), Tottenham - Southampton 3:2 (31. a 46. Eriksen, 90.+2 Sigurdsson - 19. Rodriguez, 28. Lallana),

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články