Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vypnuli jsme. Nemůže se to stávat, komentoval hrůzostrašnou třetinu Delong

Čtyřmi body za gól a tři asistence přispěl útočník Adam Delong k vítězství českých florbalistů nad Německem 8:6, díky kterému si národní tým zajistil přímou účast ve čtvrtfinále mistrovství světa. Dojem ale svěřencům trenéra Jaroslava Berky kazila třetí třetina, kterou prohráli 0:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi prospali třetí třetinu, ale Němce porazili

"Ve třetí třetině přišel nějaký výpadek. Nemůže se to stávat. Vypnuli jsme, nebyli jsme to my. Možná jsme hráli trošku naivně, ale nakonec je to dobrá výhra," řekl Delong.

"První třetina sice skončila 2:0, ale nebylo to z naší strany úplně optimální. Hráli jsme spíš okolo brány a netlačili jsme se tolik do střel. Ve druhé jsme se snažili trošku zapnout. Přišel impulz od trenérů. Začali jsme to trošku víc tlačit do brány a bylo to vidět i na skóre, které šlo nahoru. I naše hra se zlepšila," hodnotil výkon před nepodařenou poslední dvacetiminutovkou Delong, který je s pěti body za gól a čtyři asistence ze dvou utkání nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji.

"Jsem za to velice rád, protože v sobotním zápase jsem od sebe očekával daleko víc," vracel se k duelu s Lotyšskem, v němž se na výhře 6:3 podílel jednou přihrávkou. "Speciálně před Švédy jsem rád, že jsem se takhle trošku do turnaje dostal," vyhlížel pondělní šlágr o první místo ve skupině B s úřadujícími mistry světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Langer: Ve třetí třetině jsme hráli profesorsky

Češi v posledním souboji se Švédy 2. září na Euro Floorball Tour v St. Gallenu vyhráli 7:6 po samostatných nájezdech. Celkově mají z 50 vzájemných soubojů na kontě 3 výhry, remízu a 46 porážek. Na šampionátech Švédové vyhráli všech osm utkání. "Vzhledem k tomu, že jsme je porazili na EFT, celá kabina věří, že je dokážeme porazit i tady," prohlásil šestadvacetiletý útočník Vítkovic.

Podle Delonga ale nesmí Češi nabídnout přesilovky jako Němcům. "Nabídnout tři přesilovky Švédům, to by byla pomalu smrt. Tohle bychom určitě měli ještě vypilovat," dodal Delong.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články