Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér florbalistů Cepek: Tým nesmí usnout. Příště chceme zlato

Göteborg - Na své první velké akci v roli trenéra florbalové reprezentace získal Radim Cepek se svými svěřenci bronz. Tým tak výrazně zlepšil své umístění ze šampionátu z Curychu, kde skončil až sedmý. Přesto Cepek nemíní ustrnout - z příštího mistrovství chce zlato. Sám už jako hráč získal v roce 2004 stříbro a jeho medailová sbírka by se tímto zkompletovala.

"Čekám na tu poslední medaili, kterou bude můj cíl získat. Teď už to nepůjde jako hráč, tak musím vrhnout všechny síly, aby to bylo jako trenér," řekl Cepek. Je rád, že bronz je oceněním dvouleté práce týmu, a doufá, že další tvrdý trénink všech kandidátů může reprezentaci posunout výš. "Na každé mistrovství světa musí být motivace vyhrát ho. Máme před sebou dva roky tvrdé práce a kdo ví. Ale Švédsko je válec, který jede a roluje jednoho vedle druhého, to znamená, že chci být při zemi a říct, my budeme tvrdě pracovat a zkusíme se dostat na lepší úroveň," uvedl Cepek.

  • "Je to dobře připravený tým, dobře pracuje a nesmí usnout, což je práce nás trenérů. Teď musíme přidat i přitvrdit, protože nezkušenost v týmu je a v rozhodujících chvílích hráči ještě nemají tak klidnou hlavu a ruce. Musíme dále pracovat na kondici, technice a individuální činnosti," řekl Cepek

Ocenil svěřence, jak v zápase o bronz se Švýcarskem otočili nepříznivý stav 0:2 a 2:3. "První třetina od nás nebyla stoprocentní, ale pak jsme se neskutečně zvedli a tým šlapal, jak jsme si představovali. Hráli jsme dál trpělivě. Nezačali jsme jančit a presovat, že musíme rozhodnout během pěti minut ve druhé třetině. Trpělivou nátlakovou hrou jsme donutili soupeře k chybám a čekali, až to tam spadne. Pak jsme dali dva šťastné góly a tým se sevřel, neskutečně šlapal," podotkl Cepek.

V první přestávce měl důrazný proslov k týmu jeho asistent Zdeněk Skružný. "Většinou mluvím já, ale teď Zdeněk cítil potřebu něco říct. Věděl, že tohle je ta pravá chvíle. Jestli to kluky nakoplo, nebo ne, to nemůžeme vědět. Každopádně jsme se potom zvedli. Co říkal, to zůstane v kabině, nerad bych to ventiloval do médií," řekl Cepek.

Rozhodující gól dali Češi v přesilovce, v níž se prosadili na turnaji poprvé. "Celý turnaj jsme se v přesilovce snažili dát gól, ale nešlo to. Ani teď to nebyla nacvičená akce, po které byste řekli: Super, takhle se to má hrát. Padla tam dorážka, která nám nepadla třeba v sobotu s Finskem," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články