Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Padne rekord v návštěvnosti? Organizátoři florbalového svátku chtějí vyprodat O2 arenu

Český florbal čeká speciální sezona, kterou od 1. do 9. prosince ozdobí v O2 areně a v hale na Podvinném mlýně mužský světový šampionát. Zájem fanoušků je už nyní neobyčejný, o čemž svědčí fakt, že organizátoři tři měsíce před startem turnaje prodali už přes 50 tisíc vstupenek. Jejich cílem je překonání rekordní návštěvnosti 104 445 diváků z minulého mistrovství v roce 2016 v Göteborgu.

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ceskyflorbal.cz

"Jsme rádi, že je o šampionát velký zájem. Chceme rekord nejen překonat, ale metu i výrazně posunout dopředu," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

"Máme už teď prodáno stejně vstupenek jako těsně před startem toho minulého domácího (MS) v roce 2008. Největší zájem je o finálový víkend a o zahajovací den. V říjnu pravděpodobně bude zbývat na souboj o titul posledních tři až čtyři tisíce vstupenek. Cíle máme vysoko a chtěli bychom vyprodat O2 arenu více než jednou," doplnil Šuman.

V rámci propagace mistrovství světa uspořádal Český florbal v létě v Plzni, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Pardubicích, Zlíně, Brně, Olomouci, Ostravě, Karlových Varech, Mladé Boleslavi, Liberci a Českých Budějovicích 12 turnajů projektu Street Floorball League. "Vítěz každého turnaje si zahraje v kulisách O2 areny. Finálové utkání bude zabudováno i do programu šampionátu," prohlásil Šuman.

Je nám líto, video expirovalo.
Mužskou florbalovou reprezentaci čeká nejnáročnější podzim v historii

Dalším krokem je vybudování fanouškovských zón v době mistrovství světa ve 12 krajských městech - Karlových Varech, Plzni, Ústí nad Labem, Liberci, Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích, Jihlavě, Brně, Zlíně, Olomouci a Ostravě.

"Věříme, že vyvrcholení bude vyprodáno ještě předtím, než šampionát začne. Chceme fanouškovský zájem vtáhnout do tohoto projektu. Je asi největší, do něhož se Český florbal pustil. Chceme, aby všude na světě viděli, že Česká republika nefandí pouze v O2 areně, ale i v těchto fanzónách," uvedl Šuman.

Hlavním sportovním cílem je podle něj zisk medaile, na kterou nedosáhli muži na domácích šampionátech v letech 1998 a 2008 ani ženy v roce 2013. "Rozhodně si už chceme tady z tohoto šampionátu medaili ponechat," zakončil Šuman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články