Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozhodnuto. Ostrava uspořádá i v příštím roce florbalové superfinále

Vrchol domácích florbalových soutěží se uskuteční opět v ostravské Ostravar Aréně, kam se superfinále mužů i žen přesunulo letos. Předtím se šest let hrálo v pražské O2 areně. O nových šampionech by se mělo rozhodnout v neděli 14. dubna.

Florbalisté Mladé Boleslavi se radují z ligového titulu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Považujeme to letošní ostravské superfinále za velice úspěšné a doufáme, že na něj dokážeme navázat," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman na tiskové konferenci před startem nového ročníku v pražské O2 areně.

V dubnu vyvrcholila ve slezské metropoli 25. sezona nejvyšší soutěže florbalistů a před 8191 diváky slavila premiérový zisk mistrovského titulu Mladá Boleslav po výhře nad Vítkovicemi 6:5 v prodloužení. V ženském superfinále, které sledovalo 6753 příznivců, zdolaly Vítkovice Chodov 3:2 v prodloužení.

Superfinále v pražské O2 areně vytvořilo v roce 2016 rekordy v návštěvnosti. Duel mužské superligy Chodova s Vítkovicemi (5:4) jej stanovil počtem 12 144 fanoušků a utkání ženské extraligy Vítkovice - Chodov (4:3 po nájezdech) sledovalo v hledišti 8711 diváků. Systémem s finálovým bojem na jediný zápas se hrají nejvyšší domácí soutěže od roku 2012.

Nový ročník superligy začne ve čtvrtek 6. září pražským derby Tatranu Střešovice se Spartou a také střetnutím nováčka Sokola Královské Vinohrady se Znojmem. Extraligu žen zahájí v sobotu 8. září klání Olomouce s nováčkem Plzní.

Je nám líto, video expirovalo.
Mužskou florbalovou reprezentaci čeká nejnáročnější podzim v historii
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články