Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nejsme v krizi, ale nevyšlo to, zhodnotil MS florbalistů útočník Tomašík

Florbalové mistrovství světa v Praze zlomilo rekordy v návštěvnosti, domácí florbalisté ale na medaili nedosáhli. Svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena tak nedosáhli toho, co si vytyčili - získat ze světového šampionátu medaili. "Nepojmenoval bych to jako krizi, ale v neděli byla nálada špatná. Udělali jsme pro to maximum, ale bohužel to nevyšlo. Teď je potřeba to zanalyzovat a pracovat dál," uvedl útočník Milan Tomašík.

Utkání Česko – Švýcarsko
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Ani na třetím domácím mistrovství světa nevybojovali čeští florbalisté medaili. Základní skupinu sice pod vedením finského trenéra Petriho Ketunena vyhráli, suverénně potom 10:1 zvládli i čtvrtfinále proti Dánsku. "Naše výkony nebyly úplně adekvátní první dva zápasy," řekl Souček hlavně k prohře 3:4 s Lotyši ve skupině.

Jenže pak přišla drtivá semifinálová porážka 2:7 od pozdějších šampionů z Finska a neúspěchem skončil i zápas o bronz se Švýcarskem.

Stejného soupeře přitom Češi na závěr skupinové fáze porazili 6:4, zopakovat se jim to ale v klíčovou chvíli ani s podporou většiny z šestnácti tisíc fanoušků přímo v pražské O2 areně nepodařilo a prohráli 2:4. "Měli jsme určitě na víc," řekl Tomašík.

Stejně jako před dvěma lety v Rize tak skončili na čtvrtém místě ještě za Finskem a Švédskem. "Cíl byl jasný, chtěli jsme medaili. Zklamání určitě převládá. Z organizačního hlediska to byl určitě úspěch, ale z herního asi ne," uvedl brankář Lukáš Souček.

Úspěchem z českého pohledu tak šampionát skončil alespoň po organizační stránce. Celkem turnaj během devíti hracích dnů navštívilo 181 518 fanoušků, což je o 77 tisíc více, než byl dosavadní rekord z Göteborgu z roku 2014.

"Teď nás čeká hodnocení. Za měsíc a půl bude další reprezentační sraz a tam bychom měli přijít s konkrétními návrhy, co zlepšit," uvedl Souček, který měl poprvé trenéra brankářů Milana Peterku. "Jeho přístup byl úplně super, profesionální. Měli jsme rozbory soupeřů, hráče jsme řešili do detailů, měli jsme speciální tréninky," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články