Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Jednačtyřicetiletý Fin Kohonen bude na florbalovém MS lámat rekordy

Jednačtyřicetiletý Mika Kohonen nechybí v konečné nominaci florbalistů Finska na prosincové mistrovství světa v Praze a bude tak lámat historické rekordy. Představí se na jedenáctém světovém šampionátu a překoná tak Nora Willyho Fauskangera, s kterým se dosud dělí o prvenství i s 54 odehranými zápasy na MS.

Sport
zdroj: ČT4

Dvaačtyřicetiletý Fauskanger startoval na prvních deseti mistrovstvích světa v letech 1996 až 2014, kdy v Göteborgu ukončil reprezentační kariéru. Je druhým nejproduktivnějším hráčem historie MS s 88 body a nejlepším střelcem s 58 góly.

Kohonen, který nastupoval v útoku a nyní bude hrát v obraně, je třetí se 76 body a s 48 asistencemi mu chybějí dvě k vyrovnání rekordu Švýcara Emanuela Antenera. Nejproduktivnější je jeho krajan Matthias Hofbauer, který může v Praze rozšířit bilanci 90 bodů za 47 tref a 43 přihrávek z 51 duelů.

Kohonen, který hraje ve Finsku za Happee, bude mít šanci v Praze rozšířit unikátní sbírku deseti medailí - tří zlatých, pěti stříbrných a dvou bronzových. Celkem kouč Finů Petteri Nykky zařadil do dvacetičlenného výběru 14 šampionů z minulého MS.

Před dvěma roky v Rize pod vedením Petriho Kettunena, který nyní koučuje českou reprezentaci, slavili triumf brankář Eero Kosonen, obránci Krister Savonen, Janne Lamminen, Juha Kivilehto, Tatu Väänänen, Lauri Stenfors a útočníci Nico Salo, Eemeli Salin, Sami Johansson, Jani Kukkola, Peter Kotilainen, Joonas Pylsy a Miko Kailiala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články