Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Florbalové superfinále chce znovu útočit na divácký rekord

Praha - Nový divácký rekord, to je tradiční cíl pořadatelů florbalového superfinále extraligy mužů a žen, které se bude hrát v sobotu v pražské O2 areně. Návštěva na souboj Střešovic s Mladou Boleslaví, kterému bude předcházet pražské derby o zlato v kategorii žen mezi Herbadentem a Chodovem, může překonat metu 10 451 diváků z roku 2013. Finálový duel žen je na programu od 14:00, souboj o zlato v kategorii mužů začne o tři hodiny později, obě utkání můžete sledovat exkluzivně na ctsport.cz.

Fanoušci Tatranu Střešovice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jistě bude zajímavé vidět nejlepší tým v historii Tatran a Mladou Boleslav, která začínala v páté nejvyšší soutěži a po mnoha letech se dostala až do superfinále," řekl prezident České florbalové unie Filip Šuman. "V ženské kategorii bude hegemon Herbadent se spoustou titulů proti Chodovu, který bude hrát superfinále poprvé a má v kádru hráčky i s tituly s Herbadentem," doplnil.

Filip Šuman: "Doufám, že rekord padne. Máme prodáno přes deset tisíc vstupenek. Věřím, že čtvrté superfinále může přinést fanouškům hodně velkých zážitků, i když pro hráče to bude hlavně tvrdé utkání o titul."

Střešovice útočí ve 22. extraligové sezoně už na 16. titul a budou se chtít vrátit na trůn poprvé od roku 2012. V superfinále, které se hraje v pražské O2 areně od roku 2012, chyběl Tatran jen předloni. Čelit bude vítězi základní části i domácího poháru. "Zkušenosti hrajou pro nás a máme to doplněné zdravým mládím. Není důvod, abychom nevyhráli," řekl trenér Střešovic Jiří Jakoubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Tatran útočí na 16. titul, Boleslav je ve finále poprvé

Mladá Boleslav pod vedením bývalého hráče i trenéra Tatranu Jana Zahalky už postupem do finále dosáhla nejlepšího výsledku v historii a může útočit na double. "Rozhodně jsme si svůj cíl ještě nesplnili. Hrozně se na to těším. Rok jsme na tom pracovali a doufám, že to v tom jednom zápase zhodnotíme. Ženou nás v sezoně i fanoušci. Máme informaci, že bude v O2 areně až tisíc lidí z Boleslavi. Doufám, že je to výhoda proti Tatranu, na který nikdo nechodí," řekl s úsměvem Zahalka.

Všichni čtyři účastníci superfinále mají už před jeho startem jistotu, že se představí na podzim na Poháru mistrů v Mladé Boleslavi, kde bude mít Česko jako pořadatel oproti klubům ze Švédska, Finska, Švýcarska a Norska po dvou zástupcích. "Mají i v superfinále z pohledu Poháru mistrů o co hrát, protože mistr bude mít lehčí cestu do vyvrcholení turnaje v Mladé Boleslavi," dodal Šuman. Šampioni totiž narazí ve čtvrtfinále na zástupce z Norska, nikoliv na soupeře ze tří elitních soutěž.

Herbadent jako jediný ještě v superfinále nechyběl a bude po loňské porážce s Vítkovicemi bojovat o osmý titul za posledních devět let. "Cesta byla letos složitější. Máme jiný, mladý tým. Chodov má kvalitní tým, je tam pár bývalých hráček z Herbadentu, takže to bude zajímavý souboj," uvedla trenérka Herbadentu Markéta Šteglová. "Těším se jako v minulých letech. Jako derby to neberu, jsme rády, že jsme postoupily, a že tam bude Herbadent, to jsme čekaly," dodala jedna z bývalých hráček soupeře v dresu Chodova Anet Jarolímová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články