Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalisté Liberce se po 12 letech loučí s extraligou

Liberec - Florbalisté Liberce po 12 letech opouštějí extraligu. Ve 2. kole play-down prohráli sérii s nováčkem Sokolem Královské Vinohrady 1:4 na zápasy a poprvé od roku 2003 budou hrát první ligu. Vinohrady budou hájit účast v nejvyšší soutěži v baráži s poraženým finalistou první ligy, kde hraje Litvínov s celkem Start98 1:1 na zápasy.

"Série se nedá vyhrát na dva nebo tři vstřelené góly. Vinohrady byly lepší a sérii vyhrály zaslouženě. Po delší době se loučíme s extraligou a bude jen na nás, na jak dlouho," řekl trenér Jan Jánský stránkám České florbalové unie.

Severočeši, kteří skončili v základní části desátí, podlehli v 1. kole play-down jedenáctým Otrokovicím 3:4 na zápasy. Teď nestačili ani na poslední tým dlouhodobé soutěže. Vinohrady po úterní výhře 2:1 dále živí naději na záchranu.

"Podali jsme naprosto nejhorší výkon v celé sérii. Za výhru vděčíme jenom Weissgärberovi v bráně, který neuvěřitelně čaroval. Byli jsme pasivní, chtěli jsme ubránit vedení 2:0 a soupeř nás poprvé v sérii přehrál," uvedl kouč Pražanů Jan Pazdera. "V celé sérii vyhrál tým, který byl aktivnější, lépe kombinoval a výhru si zasloužil. Pokračujeme dál, sezona bude dlouhá a náročná, ale na posledního soupeře se perfektně připravíme," dodal.

FBC Liberec - Sokol Královské Vinohrady 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky: 48. Blažek - 15. Svoboda, 17. Dolejš. Konečný stav série 1:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články