Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Florbalistky si proti Finsku napravily chuť

Rakoniewice (Polsko) - České florbalistky sice do Polish Cupu vstoupily porážkou se Švýcarskem, následně však zdolaly Finsko 2:1 a alespoň částečně si spravily chuť. V prvním utkání nestačily na Švýcarky, které rozhodly zápas třemi góly v závěrečné desetiminutovce. Proti Finsku měla hra jiný průběh, o vítězství rozhodly reprezentantky až v samém závěru. Svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové čekají na turnaji ještě duely s Norskem, Polskem a v neděli se Slovenskem. 

Švýcarky získaly v úvodní třetině dvoubrankový náskok díky Zwinggiové a Nötzliové. V sedmnácté minutě Billá neproměnila trestné střílení a Rüttimannová v druhé části zvýšila na 3:0. Češky díky trefám Jarolímové, Hašové a Krupnové mezi 27. a 47. minutou ztrátu smazaly. Závěr však patřil Švýcarsku, když Christiánovou překonaly Putziová, Stellaová a do prázdné branky při power play dovršila výsledek znovu Putziová.

Proti Finsku se postarala o vedení v šesté minutě Dominika Šteglová. V druhé třetině nejdříve vyrovnala Kauppilaová, ale v závěrečné části Češky strhly vítězství na svou stranu. Adéla Bočanová sice ve 47. minutě neproměnila trestné střílení, v čase 52:31 však rozhodla Macurová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články