Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Florbalistky Herbadentu opět vyhrály Czech Open

Praha - Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 ovládly pošesté za posledních sedm let turnaj Czech Open v Praze. Ve finále elitní kategorie vyhrály české mistryně nad švédským Dalenem 5:4. Mužskou část turnaje vyhráli již posedmé  florbalisté Pixba Wallenstam. Na jubilejním 20. ročníku porazili ve finále švýcarský Wiler-Ersigen 7:3 a potvrdili nadvládu švédských klubů. Ty triumfovaly pojedenácté za posledních dvanáct let a celkově pošestnácté.

Florbalistky Herbadentu
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Úvod ženského finále v hale Sparty na Podvinném mlýně patřil Herbadentu. Už po 65 vteřinách se suverénky české extraligy dostaly do vedení díky Krupnové. Převahu Herbadent zúročil v sedmé minutě, kdy se trefila nejdříve Urbánková a hned za 15 vteřin také Sádková.

Bjuhrová se Sandrou Larssonovou sice snížily na rozdíl jediného gólu, ale pak ve 27. minutě Billá proměnila trestné střílení. Ještě v druhé třetině navíc předložila balónek před odkrytou branku Sádkové, takže Herbadent opět vedl o tři trefy. Dalen finišoval. Na 4:5 upravily Sandra Larssonová s Örnbergovou, která následně ještě zamířila do horní tyče, ale Herbadent těsný náskok ubránil.

Za posledních sedm let nedosáhl na vítězství na tradičním srpnovém turnaji pouze loni, kdy vypadl v semifinále se švédským Pixbem Wallenstam. "Letos to asi bylo nejtěžší. Vítězství je o to hezčí, že to byl jubilejní Czech Open a ještě je to zpestřené tím, že vlastně tvoříme nový tým. Opravdu jsme se na něco takového nepřipravovaly, takže je to skvělý pocit," řekla obránkyně Denisa Billá.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky Herbadentu opět vyhrály Czech Open

Kariéru ukončily Magdalena Kotíková s Margaritou Kaleckou, z Herbadentu odešly její sestra Karla Kalecká, Lucia Košturiaková, Barbora Burdová a Romana Janegová. Přišly Michaela Dudáčková a slovenská reprezentantka Alexandra Ferencová.

Na turnaji prohrál pražský tým jen jednou, a to s Dalenem v osmifinálové skupině, kdy už měl jisté první místo. "O nic nám nešlo, snažily jsme se pošetřit síly na další zápasy a zkusily jsme si, jak hrají. Samotné nás ale překvapilo, že jsme ve finále během chvilky vedly 3:0," řekla Billá. 

"I za stavu 5:2 jsme si říkaly, že musíme pořád hrát, přeci jen jsou to Švédky. Ony nás poslední třetinu točily, ale zvládly jsme to. Byla tam tyčka a jednou balónek poskakoval po brankovišti. Měly jsme štěstí," dodala Billá a těšila se na drobnou týmovou oslavu s dobrým jídlem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články