Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Největší letní florbalový turnaj na světě startuje již zítra

Praha – Praha bude od čtvrtka do neděle hostit největší florbalový turnaj na světě. Celkem 258 týmů z 18 zemí se popere o trofeje v ženských, mužských a juniorských kategoriích. Florbalové velkokluby Pixbo Wallenstam, IBK Dalen a IBF Falun se budou snažit potvrdit nadvládu Švédů na Czech Open. V elitní kategorii ovládli deset z posledních jedenácti ročníků. Ten jubilejní dvacátý se hraje ve dvanácti halách v české metropoli a nejsledovanější kategorie mužů se bude odehrávat na Vinohradech a na Podvinném mlýně. Na ČT4 uvidí diváci každý den sestřih toho nejzajímavějšího. Ten první startuje ve čtvrtek od 22:30.

Sport
zdroj: ČT4

Konkurence na tradičním podniku o prémii 100 000 korun pro vítěze bude velká. Zvyšují ji švýcarský mistr SV Wiler-Ersigen, Rychenberg Winterthur a Grasshopper Curych s triem Čechů Alešem Jakůbkem, Pavlem Brusem a Vojtěchem Skalíkem a finské kluby Nokian KrP s Janem Jelínkem a Tapanilan Erä. Prosadit se chce ale také nejlepší osmička českých klubů, loni si ve finále proti Dalenu zahrály Vítkovice.

Florbalisté Vítkovic slaví vstřelenou branku
zdroj: ČT24

"Bereme to jako velkou výzvu, protože se podařilo sehnat tak skvělé týmy. Chceme, aby měl český florbal zastoupení až do finální fáze. Nám se takové zápasy budou hodit před říjnovým Pohárem mistrů. Pár hráčů odešlo, máme juniory, pro které to bude zkušenost," řekl brankář mistrovského Tatranu Střešovice Tomáš Kafka.

V ženské kategorii loni české mistryně Herbadent SJM Praha 11 po pěti triumfech ztroskotaly v semifinále. "Máme v týmu spoustu změn. Nedáváme si velké cíle, příprava je směřovaná k něčemu jinému," naznačila kapitánka Herbadentu Dominika Šteglová, že se tým připravuje na říjnový Pohár mistrů ve švédské Umee. "Ale rády bychom postoupily do semifinále a třeba nakoukly i do finále," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Oldřicha Borůvky s Tomášem Vaculíkem

Vedle českých mistryň se v ženské elitě představí také FbŠ Bohemians, Vítkovice, Liberec a Chodov i česká juniorská reprezentace. Ze Švédska nebude chybět obhájce Pixbo Wallenstam, dále pak dva týmy Dalenu, Umea a Sportlife KIBK. Představí se také ze Švýcarska Dietlikon, Zug s Terezií Párysovou a Vendulou Polenskou a Burgdorf s Hankou Lackovou a Zuzanou Švrčkovou, z Lotyšska RSU/Runway a německá reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články