Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Florbalistky budou hrát na MS se Švýcarskem, Lotyšskem a Norskem

Ostrava - České florbalistky se na domácím mistrovství světa utkají v základní skupině B se Švýcarskem, Lotyšskem a Norskem. Ve skupině A se představí úřadující mistryně světa Švédky, Finky, Polky a Rusky. Šampionát se uskuteční 7.15. prosince v Brně a Ostravě, kde turnaj vyvrcholí závěrečným play-off.

Český tým bude v novém systému turnaje bojovat ve skupině o dvě místa zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Stejně tak to bude i ve skupině A. Třetí a čtvrtý celek z výkonnostně lepších skupin podle žebříčku Mezinárodní florbalové federace čeká kvalifikace proti dvěma nejlepším týmům ze skupin C a D.

Se Švýcarskem české florbalistky uspěly na minulém světovém šampionátu v St. Gallenu a obraly domácí tým o medaili. Byla to ale teprve třetí česká výhra v historii 24 vzájemných zápasů, následně se Švýcarkami prohrály další čtyři utkání včetně dvou klání před měsícem v Yverdonu.

S Norkami se Češky utkaly v základní skupině a slavily výhru 3:2. Mají s nimi bilanci pěti výher a čtyř porážek z devíti zápasů, ale Seveřanky se radovaly naposledy v dubnu 2005. S Lotyšskem hrál český výběr naposledy na MS v roce 2009 ve Västeras, kde zvítězil 7:5 a vylepšil svou bilanci ze vzájemných klání na šest výher a jedinou porážku.

Složení základních skupin MS:

Skupina A: Finsko, Švédsko, Polsko, Rusko.

Skupina B: ČR, Švýcarsko, Lotyšsko, Norsko.

Skupina C: Slovensko, Korea, Maďarsko, Austrálie.

Skupina D: Japonsko, Kanada, Německo, Dánsko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články