Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté jdou do finální přípravy na MS. Nastavíme si off-line režim bez mobilů, zní z týmu

Čeští florbalisté zahájí v pátek v Kutné Hoře závěrečnou přípravu na mistrovství světa v Curychu a Winterthuru, kde budou od 5. do 13. listopadu obhajovat bronz v prosincového světového šampionátu v Helsinkách. V pondělí se přesunou na Šumavu do Českých Žlebů, kde je čekají i teambuildingové aktivity. Do dějiště turnaje pak zamíří ve čtvrtek dopoledne vlakem z Lince.

Je nám líto, video expirovalo.
Jádro týmu florbalistů je stejné jako v bronzových Helsinkách

"Máme tam první čtyři dny v Kutné Hoře florbalovou část. Udělali jsme si docela slušný základ věcí a potřebujeme se k tomu ještě víc vrátit a jít do většího detailu a intenzity. Hru pět na pět a potom různé speciální situace. Přesilovky, oslabení, šest na pět, pět na šest, koncovky zápasů, scénáře pod tlakem, v tlaku," popsal trenér českých florbalistů Jaroslav Berka.

"Potom se přesuneme do Žleb a bude to víc regenerace a týmové věci. Bude to dost off-line režim. Budeme tam pro sebe a hodně spolu. Nějaké hry, regenerace a mítinky k tomu, co nás čeká, jaké budou překážky a co potřebujeme vyladit. Principy toho, jak budeme řešit problémové situace," řekl trenér, jenž tým převzal po Finovi Petrim Kettunenovi po minulém MS a v červenci s ním získal bronz na Světových hrách v americkém Birminghamu.

"My nevíme, jaké situace budou vznikat, ale musíme si říct principy, jak to budeme řešit. Co v nich budou nosné kameny, že tohle neměníme a nepanikaříme. Myslím, že budou všichni víc v klidu, když vědí, že tohle nastalo a my jsme to řešili. Ať herní, nebo neherní věci," podotkl Berka, který byl u obou zlatých medailí juniorů na MS. V roce 2019 v Halifaxu byl asistentem trenéra Jiří Jakoubka a o dva roky později v Brně hlavním koučem.

Na Šumavě se budou florbalisté chtít oddělit od okolního světa i prostřednictvím omezení používání telefonů a jiných přístupů na sociální sítě. "Bylo to tak u juniorů a nastavili jsme si to podobně. Budeme minimalizovat čas na telefonech. Bude to v různých situacích možné, ale budeme se snažit co nejmíň," uvedl kapitán Ondřej Němeček.

Nepůjde ale o vyložený zákaz. "Někteří kluci mají malé děti a potřebují být v kontaktu s partnerkami, ať už je mají v Česku, nebo zahraničí. Budeme se snažit to vybalancovat, aby všichni měli pohodu. Ale obecně se budeme snažit snížit čas na telefonech. Pomáhá to odpočinku i psychice," doplnil Němeček.

Vypnuté mobily vítá i útočník Tom Ondrušek, otec dvou dětí. "Já jsem byl jedním z těch lidí, kteří říkali, že je to správná cesta. V dnešní době mobil hraje velkou roli. Vidíte to v tramvaji, každý je na mobilu. Tak by to bylo i s námi. Chceme maximum věcí udělat správně," prohlásil třicetiletý Ondrušek, který byl kapitánem týmu loni v Helsinkách.

"My se musíme připravit na různé situace, co tam budou. Budeme bez mobilu a trávit čas hlavně spolu. Když bude někdo potřebovat si zavolat domů, tak si zavolá. Budeme se ale snažit být co nejvíc off-line a věnovat se jeden druhému. Hrát hry, ping-pong, minigolf, chodit do sauny, na masáže a trávit čas spolu. Bavit se o florbale nebo o čemkoliv jiném, ale hlavní je utužit partu," dodal Ondrušek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články