Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalista Cepek: Užívám si každý ročník Czech Open

Praha - Jako jediný startoval Radim Cepek na všech dvaceti ročnících mezinárodního florbalového turnaje Czech Open v Praze. Šestatřicetiletý hráč Chodova, který je rekordmanem české reprezentace v počtu startů i v produktivitě, si tradiční srpnový turnaj nenechal ujít ani při svém působení ve švédských či švýcarských klubech. "Každý ročník si užívám a je to takové zpestření léta," řekl Cepek.

Radim Cepek
zdroj: ČTK

Bývalý hráč FBC Ostrava a Střešovic hrál během kariéry ve Švédsku za IBF Tranas a Växjö, ve Švýcarsku za HC Rychenberg Winterthur, UHC Dietlikon, UHC Waldkrich-St.Gallen a Grasshopper Curych. Když se neúčastnil jeho tým, hostoval na Czech Open v jiném.

V Rychenbergu působil i jako hrající trenér a účast na turnaji v Praze je pro klub z Winterthuru už samozřejmostí. "Mohl jsem mluvit do přípravy. Bylo perfektní, že jsme tady i při působení ve Švýcarsku mohli hrát a začínat v Praze přípravu," podotkl Cepek.

Radim Cepek: "Nejlepší jsou samozřejmě vítězství. Podařilo se mi vyhrát Czech Open jako hráč, byl jsem i nejlepším střelcem na turnaji. Nebo jsem jako první hráč tady nastoupil za zahraniční tým, na takové věci se nezapomíná."

První ročník turnaje v roce 1993 se konal v době, kdy v tuzemsku florbal začínal a byl prakticky neznámým sportem. "Hrála se kvalifikace, nikdo to neznal a přijeli jsme do Prahy hrát nějaký turnaj proti zahraničním týmům. Se Švédy jsme prohráli asi pět nebo šest ku nule, porazili jsme Němce. Spíš jsme si užívali tu zábavu turnaje, kvalita turnaje se nedá vůbec srovnávat. Hrálo se na Spartě na Letné, ani nevím, jestli jsem finále viděl," vzpomínal Cepek.

V současné době má florbal jiný zvuk a Czech Open je už několik let největším turnajem na světě. "Jsem rád, že zahraniční týmy tento turnaj vyhledávají a má dobrou úroveň jak organizační, tak herní," navázal Cepek, který by ale u jubilejního 20. výročí ale očekával větší propagaci. "Už se to bere jako spíš běžná záležitost. Také se turnaj žene za tím, že musí být perfektní. Mně by se spíš líbilo, kdyby to bylo jako dřív, že se tady budou všichni poznávat a přátelit," dodal Cepek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články