Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češky vstoupily do EFT porážkou, těsně podlehly Finsku

Will (Švýcarsko)  České florbalistky si na úvod turnaje Euro Floorball Tour ve švýcarském Willu připsaly porážku. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského nestačily na Finsko, kterému podlehly 2:3. Finky vedly v 21. minutě 3:1 a Česky už stihly jen v polovině utkání zkorigovat výsledek.

České florbalistky
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Finky se dostaly do vedení v 19. vteřině, kdy zakončila kombinaci do odkryté branky Eliisa Alankaová. Hned za 21 sekund Češky odpověděly, když po přihrávce Jarolímové překonala brankářku Loisaovou Sládečková. Finsku ale vrátila vedení v deváté minutě Wickmanová.

Úvod druhé části patřil opět Finkám a po 17 vteřinách po chybě v české defenzivě přidala Eliisa Alankaová svůj druhý gól v utkání. Janovského tým se pak ubránil při trestu Paulovičové a ve 30. minutě po asistenci Vojáčkové skórovala Urbánková. Šance Jarolímové ale vyrovnání nepřinesla a těsný náskok Seveřanky uhájily.

ČR - Finsko 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Sládečková (Jarolímová), 30. Urbánková (Vojáčková) - 1. Eliisa Alankaová (Rantalaová), 9. Wickmanová (E. Kujalaová), 21. Eliisa Alankaová (Rantalaová). Rozhodčí: Brandle, Niedermann (oba Švýc.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 214.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články