Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češky chtějí přes Švýcarky. Tahounkou bude oslavenkyně Řepková

Výtečně zvládla duel s Polkami florbalistka Martina Řepková, která nastřílela soupeřkám hattrick. Byl to pro ni dárek k narozeninám, které slaví v den, kdy spolu se spoluhráčkami nastoupí k semifinálovému střetnutí se Švýcarskem. Řepková nehodlá podlehnout. Přímý přenos sledujte od 17:30 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Martina Řepková
zdroj: ČTK/PR/Martin Flousek/Český florbal

"Vyhrané semifinále by byl samozřejmě nejlepší dárek," řekla Řepková. První si dala v podobě premiérového hattricku na MS při výhře 11:4 nad Polskem. "Jsem za to hrozně moc ráda. Vůbec by to nevadilo ani zítra, každopádně se těším. Jsem ráda i za to, že jsme se prosadily celá pětka, protože doteď se nám to tolik nevedlo. Je super, že jsme se takhle naladily na zítřejší zápas," řekla Řepková.

Švýcarkám mají Češky co oplácet. "Je to nejlepší možný scénář. Bude to strašně těžký zápas, ale Švýcarky hrají doma, přijde mi, že ta atmosféra pro ně bude svazující místo důvěry a sebevědomí. I když Švýcarky jsou podle mě lehce silnější než Finky, ale stejně musíte porazit všechny," uvedla Řepková, která si do semifinále Švýcarky přála.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Polsko

Ví, že Švýcarsko věnovalo před domácím šampionátem z elitní světové čtyřky nejvíce prostředků i času na přípravu. "Nechtějí vyhořet. Ví ale, že poslední zápasy s námi prohrály na nájezdy. My umíme hrát na to, když proti nám jde celá hala. Ženský sport tyhle věci možná víc svazují než motivují," řekla k domácímu prostředí Švýcarek Řepková.

Aktuálně nejproduktivnější hráčka extraligy patří k oporám reprezentace i přesto, že s florbalem začala až ve 14 letech. "Já dělala všechno možné. Hodně atletiku, odtud mám rychlé běhání. Pak také volejbal. Byla jsem docela všestranná a nebyla se schopná zaměřit na jeden konkrétní sport. Taková rozlítaná. Pak mi ve škole úplně náhodou řekli, jestli bych nechtěla vyzkoušet florbal, a ten měl chytil. Zkrotit balónek pro mě bylo ze začátku docela náročné," popsala Řepková začátky v Novém Strašecí, kam se chce jednou vrátit.

Studuje pedagogickou fakultu v Plzni a po této sezoně a dokončení školy se chystá poprvé do zahraničí. "Moje kroky se hodně naklánějí k Malmö, kde působí moje spoluhráčka z reprezentace Tereza Urbánková. Žije tam s přítelem, s lecčím mi mohou pomoci, navíc se mi líbí město, s reprezentací jsme tam párkrát byli. Mají dobrý tým, vedou ho úžasní lidé, takže bych vybrala zřejmě tenhle klub," dodala Řepková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články