Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Druhou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál obhájce Talent

Marcel Novák se v Memoriálu Majora Miloše Svobody, který byl zároveň druhou kvalifikací na Velkou pardubickou, odvážně vydal kupředu a v cílové rovince se s Talentem radoval z triumfu. Pro loňského vítězného koně nejslavnějšího tuzemského dostihu šlo o první letošní start. Druhý doběhl Sacamiro a třetí Dajuka.

Do druhé kvalifikace na vrchol dostihové sezony odstartovalo jen šest koní včetně obhájce vítězství z Velké pardubické Talenta, který běžel od velkého úspěchu vůbec poprvé. Tempo jezdci nasadili velmi pomalé, a tak se ho nakonec musel ujmout právě Novák s Talentem. Na Velkém anglickém skoku docválal Jan Faltejsek s pardubickým debutatem Northerly Windem.

Do cílové rovinky vjížděl z prvního místa Talent a také jej udržel. "Tu kvalifikaci nikdo nechtěl vodit, dnes to bylo úplně katastrofální, tak jsem to vzal na sebe. Vím, že má závěr a tak jsem se ho v dostihu snažil šetřit, aby na ten závěr měl síly," komentoval úspěch žokej Novák. Druhý doběhl Sacamiro s Janem Odložilem, těsně porazil třetí bělku Dajuku s Lukášem Matuským.

Druhý nejprestižnější dostih dne, steeplechase Zlatý pohár na 3900 metrů vyhrál už jedenáctiletý matador Aztek s žokejem Markem Stromským. V rychlém závěru závodu si poradili s Marcelem Novákem, který sedlal Perryho Owense. Úspěšný ryzák zapsal dvanácté vítězství na překážkách v kariéře.

Červnovou crosscountry Válečníka odběhl stylem start cíl Mediciman s Lukášem Matuským a vylepšil v krátkém krosu třetí místo z loňského ročníku. "Měl chuť cválat, tak jsem ho nechal. Je perfektní skokan," hodnotil vítězného valacha jeho žokej. Druhý byl "černý kůň" závodu Lianel, třetí největší favorit Chelmsford.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Druhá kvalifikace na Velkou pardubickou (steeplechase 5800 m, pětiletí a starší koně): 1. Talent (ž. Novák, tr. Kabelková, stáj DS Kabelkovi), 2. Sacamiro, 3. Dajuka. Výrok: jistě 2 - hlava - 3/4. Čas: 7:15,16.

Zlatý pohár Pardubického závodiště (steeplechase 3900 m, pětiletí a starší koně, 300 000 Kč): 1. Aztek (ž. Stromský, tr. T. Váňa, stáj Dr. Charvát), 2. Perry Owens, 3. Dominique. Výrok: boj 3/4 - 3 1/2 - 3/4. Čas: 5:03,69.

Další dostihy:
I. Royal Gino (ž. Myška) - Wise Ruler - Ronaldo King,
II. Imphal (ž. Myška) - High In The Sky - Forman,
III. Greek Desert (ž. Faltejsek) - Giannina - Kmotr,
IV. Maková panenka (ž. Odložil) - Alegoria - Nikeandnemesis,
V. Night Moon (ž. Faltejsek) - Well Absolut - Laverno,
VI. Aztek (ž. Stromský) - Perry Owens - Dominique,
VII. Mediciman (ž. Matuský) - Lianel - Chelmsford.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články