Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bartoš chce po vyléčení zlomeného obratle stihnout Velkou pardubickou

Žokej Josef Bartoš chce po vyléčení zlomeného hrudního obratle stihnout říjnovou Velkou pardubickou. Po těžkém pádu, který utrpěl před necelými dvěma týdny v Meranu, se léčí doma a obratel se mu musí zahojit konzervativně bez operace. To by mělo trvat zhruba dva až tři měsíce.

Před vrcholem české překážkové sezony by Bartoš chtěl být znovu v sedle. "V plánu je Pardubická, i čtrnáct dní před tím v Gran Premio Merano, kde bych útočil na čtvrté vítězství s L’Estranem," řekl Deníku Sport žokej, který s Theophilem vyhrál Velkou pardubickou v roce 2019.

Loni do jeho sedla usedl znovu, ale spadl a zlomil si pánev. Z tohoto úrazu se dal dohromady, jenže nedávno v Itálii přišel další velký karambol, když pod ním na poslední překážce spadl valach South Africa. Zlomeninu hrudního obratle u Bartoše odhalilo až vyšetření po návratu do Česka.

"Operovat to nešlo, protože od sedmého obratle dolů už mám v hrudi tři prošroubované, musí se to zahojit takto konzervativně. Teď jsem v domácí péči, nosím krunýř, polehávám a tak. Chvilku potrvá, než to sroste," uvedl žokej.

Těžké pády se na něm podepisují čím dál víc. "V pětadvaceti jste mladý, gumový a teď každý pád něco praskne. Je to horší, věk člověk nezastaví. Ale furt cítím, že na to mám, o nějakém konci nepřemýšlím. Uvidíme, jak půjde léčba. Když dobře, tak pokračovat chci. Pokud tam budou nějaké problémy, tak asi... Záleží na zdravotním stavu, co mi dovolí. Ale chuť mám furt," řekl trojnásobný vítěz Velké pardubické.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články