Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cenu města Pardubic vyhrál kůň Brexit s žokejem Složilem

Nejprestižnější závod pátečního odpoledne v Pardubicích, Cenu města Pardubic, ovládl pětiletý ryzák Brexit s žokejem Pavlem Složilem mladším. V dostihu II. kategorie přes proutěné překážky mohutně finišoval nejdál od bariéry a poradil si s druhým Araratem a třetím Edinsonem.

Brexit vyhrál letos i druhý dostih, do kterého nastoupil, na konci května obhájil prvenství na Ceně společnosti Charvát. Druhý triumf sezony se ale nerodil snadno, po menší kolizi si valach musel naběhnout zatáčku do cílové rovinky velkým obloukem. "Má velký srdce a je to bojovník. Potřebuje volný průběh a já jsem tam na něm jenom takový pasažér, nic nedělám," hodnotil závod Složil, který s Brexitem vyhrál už potřetí.

Rovinovou Cenu Nadace pro rozvoj města Pardubic, ve kterém se představují koně závodně vůbec poprvé, ovládl po boji o krk tříletý Dartmoor s žokejem Milanem Zatloukalem. Další dva rovinové dostihy vyhrál s velkým náskokem Jan Faltejsek. Na rovině zvítězil pětinásobný šampion Velké pardubické poprvé od roku 2002.

První dvoudenní mítink letošní sezony vyvrcholí v Pardubicích v sobotu II. kvalifikací na Velkou pardubickou steeplechase. Přímý přenos druhého dostihového dne můžete sledovat také živě na programu ČT sport a ČT sport PLUS.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články