Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

No Time To Lose osedlá Váňa mladší. Vyzyvatelé? Ange Guardian a Tzigane du Berlais

Bude devatenáctka šťastné číslo? To se dozví Josef Váňa starší v roli trenéra hnědáka No Time To Lose a Josef Váňa mladší, který obhájce prvenství osedlá. Na startovní listině 128. ročníku slavné steeplechase je dvaadvacet přihlášených šestiletých a starších koní připravovaných v Česku a na Slovensku. 

Hnědák No Time To Lose
zdroj: ČTK autor: Petr Šedivý

Počtvrté v řadě nepojede osminásobný vítěz Josef Váňa starší, který je po endoprotéze kyčle. Z pozice trenéra ale může přidat už jedenáctý titul - k jeho svěřencům patří favorit No Time To Lose i Ange Guardian a Zarif.

"Můj tip je samozřejmě No Time To Lose. V tréninku chodí dobře a zlepšuje se," řekl při losování čísel Kratochvíl, který nemůže jet, protože není po zářijové zlomenině pažní kosti pravé ruky zcela fit. "Ohrožoval bych sebe i ostatní žokeje," sdělil jezdec.

Josef Váňa mladší má velkou šanci navázat na svého otce, který poslední, osmý titul přidal v roce 2011, kdy potřetí v řadě vyhrál s Tiumenem. "Pepča je nejkvalitnější náhrada. Je zkušený a výborný žokej, poradí si," řekl Kratochvíl.

Je nám líto, video expirovalo.
Buď jste borec nebo blbec, směje se Josef Váňa mladší

Na pátý titul za posledních sedm let bude útočit žokej Jan Faltejsek, který pojede s Tzigane du Berlais, druhým koněm z červnové kvalifikace.

"Favoritem je No Time To Lose, měl by být mezi třemi, pak Ange Guardian s Jirkou Kouskem, který má velkou formu a vyhrál i kvalifikaci," prohlásil žokej Josef Bartoš, který vyhrál dostih dvakrát a naposledy před deseti lety se Sixteen. Tentokrát povede Vicodyho. "Může být na tabuli, nejlépe do třetího místa," řekl Bartoš.

Startovní listina 128. Velké pardubické s Českou pojišťovnou (6900 m, dotace pět milionů korun):

1. Mileryt (jezdec Mach, stáj Machvet-Man-Mach), 2. Nikas (ž. Glassonbury, Castor), 3. Zarif (ž. Romano, Köi Dent), 4. Hegnus (ž. Stromský, Ševců), 5. Theophilos (Boekhout, Dostihový klub iSport-Váňa), 6. Bridgeur (ž. Myška, VaZi), 7. Vajgaros (ž. Aspell, DS RE&LA Frančák SK), 8. Ter Mill (Odložil, DS Malá Morávka), 9. Tzigane Du Berlais (ž. Faltejsek, Dr. Charvát), 10. Templář (ž. Boyer, www.trdelnik.com-Luka), 11. Stretton (ž. Garner, Nýznerov), 12. Vicody (ž. Bartoš, Lokotrans), 13. Kasim (ž. Liška, Stáj Kejzlar), 14. Vandual (ž. Matuský, Vadual CZ), 15. Ribelino (ž. Best, Lokotrans), 16. Sztorm (ž. Novák, Nýznerov), 17. Ange Guardian (ž. Kousek, Stáj Anděl strážný), 18. Delight My Fire (ž. Lovén, DS Pod Buchlovem), 19. No Time To Lose (ž. Váňa ml., DS Paragan), 20. Artistmontot (Velek, Quartis-Zámecký Vrch), 21. Pareto (Ferhanov, EŽ Praha a.s.), 22. Universe Of Gracie (Sloup, BORS Břeclav a.s.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články